Cultura 06/04/2021

Zoo, Juanito Makandé i La Peganita, protagonistes del Géiser Festival de Primavera

Els escenaris de Son Amar s'ompliran de música des del 22 de maig i fins al pròxim 19 de juny

2 min
Membres de la banda valenciana Zoo

El festival de música Géiser torna a Son Amar amb dotze artistes que actuaran als escenaris de l’emblemàtica possessió des del 22 de maig i fins al pròxim 19 de juny. Juanito Makandé i Dinamo són els protagonistes de la primera data del festival. Makandé, natural de Cadis, celebra, aquest 2021, vint anys dedicats a la música, i ha anunciat que aviat veuran la llum dos nous treballs discogràfics gravats al seu estudi de Mallorca. Makandé actuarà el pròxim 22 de maig juntament amb Dinamo, banda local històrica en el panorama musical illenc. A més, fa dues setmanes que Dinamo va estrenar el single Dilema, que compta amb la col·laboració del cantant gadità.

El Géiser va néixer l'any passat amb la intenció de trobar una manera de fer concerts que pogués satisfer als músics, al públic i respectar les restriccions imposades per la pandèmia del covid-19. Com en la passada edició, s'ha intentat programar a grups amb una trajectòria nacional consolidada i amb bandes illenques de nova creació. Segons l'organització, el cartell és "eclèctic, format per artistes nacionals consagrats i amb important presència de grups mallorquins".

El divendres 28 de maig serà el torn dels valencians Zoo. El grup presentarà a Mallorca el seu darrer treball discogràfic Llepolies, un àlbum que acaba de sortir del forn. Compartiran escenari la banda manacorina Rap Rural. El dissabte 29 de maig la Sala Magna de Son Amar acollirà el concert del duet Mastodonte, format per Asier Etxeandia i Enrico Barbaro. L'espectacle és Simplemente Perfecto Tour, un híbrid que mescla multitud de disciplines de les arts escèniques i que té la música com a gran protagonista. El mateix vespre hi haurà concert de Clara Ingold & The Silver Pickles, una actuació que es farà a la terrassa.

"Géiser és un festival associat als valors mediambientals", assegura l'organització d'aquest cicle de concerts de primavera. Per això, el dissabte 5 de juny es commemorarà el Dia mundial del medi ambient amb una jornada diürna per commemorar l'efemèride. S'han programat activitats per a tots els públics a la finca de Son Amar des de les 12 del migdia, i també el concert de La Barraca Sound System, una banda d'arrels jamaicanes, que es farà a l'aire lliure. La diada acabarà amb el concert de Green Valley.

El duet català Arnau Griso omplirà Son Amar de música dia 12 de juny, dissabte, i compartiran escenari amb Salvatge Cor. Aquesta edició del Géiser acabarà el 19 de juny amb el concert dels incansables de La Pegatina, un dels grups més internacionals de l'escena musical actual. Presentaran el seu nou disc, Darle la vuelta, i venen amb un show renovat, però amb l'energia i vitalitat de sempre. Pepet i Marieta també seran a l'escenari el dia del darrer concert d'aquest festival, presentant La vacuna.

stats