Cinema
Cultura 08/10/2022

'We, students!', del cineasta africà Rafiki Fariala, guanya la quarta edició del MajorDocs

La pel·lícula mostra la seva etapa d'estudiant passant per la corrupció, la quotidianitat i els primers amors

ARA Balears
1 min
Miguel Eek, director artístic del festival i documentalista.

PalmaEl MajorDocs, el festival internacional de cinema documental creatiu a Mallorca, ha revelat aquest dissabte els premiats de la quarta edició. El jurat, compost per Lynne Sachs, Ainhoa Andraka i Andrés Duque, ha nomenat guanyadora We, Students!, del director africà Rakifi Fariala. "De manera franca i enginyosa, revela d'una manera brillant la vida d'uns estudiants que afronten els seus propis desitjos, decepcions, frustracions i alegries", ha destacat el jurat.

We, students!, és l'opera prima de Fariala, amb només 22 anys, on ensenya la seva etapa d'estudiant passant per la corrupció, la quotidianitat i els primers amors. El festival ha manifestat que "Fariala clarament té el compromís de compartir la seva relació profunda però divertida amb el seu grup d'amics. En 82 minuts, ens ofereix una història èpica, que no aspira a la grandesa, sinó que aconsegueix una intimitat extraordinària".

Per altra banda, la Menció Especial del Jurat ha estat ex aequo per a 'A night of knowing nothing', de Payal Kapadia. El guardó ha acabat en mans de la cineasta índia per "descriure les connexions entre l'experiència personal i els grans canvis polítics utilitzant un fosc viatge en el qual els rituals de ball i els crits dels estudiants que demanen una societat millor ressonen de manera perpètua en les ments d'una generació".

L'altra Menció Especial ha estat per a La playa de los Enchaquirados, d'Iván Mora Manzano, "per retratar Vicky amb una mirada plena d'amor i mostrar-nos, a través d'ella, una comunitat on és possible la convivència harmònica de diverses sexualitats".

Per acabar, el film El silencio del topo, d'Anaïs Taracena, que tracta sobre un episodi traumàtic de la història de Guatemala, ha obtingut el Premi del Públic.

stats