Agenda cultural
Cultura 15/10/2021

Els vuit plans culturals més destacats per als pròxims dies

4 min
Imatge de 'L'elisir d'amore'.

‘L’elisir d’amore’

Òpera de Donizetti

L’òpera de Donizetti L’elisir d’amore, concebuda pel director mallorquí José Martret, torna a Palma amb la seva original versió:la història d’amor entre Nemorino i Adina passa en un hotel al costat d’una platja balear dels anys setanta. Per a l’ambientació compta amb Lorenzo Caprile, que ha dissenyat el vestuari, i amb Diego Martín-Etxeberria com a director musical. La producció ha sofert algunes modificacions amb les restriccions que limiten el moviment, la distància i la quantitat de cantaires del cor que hi pot haver a l’escenari. La gran acollida que va tenir el títol fa dos anys ha estat un dels motius per tornar-lo a programar. Veronica Granatiero, Juan Antonio Sanabria, Toni Marsol, Joan Martín-Royo i Irene Mas n’interpreten els papers principals. Hi sonarà l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida per Diego Martín Etxebarria.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dimecres, 20 d’octubre, i divendres, 22. A les 20h. Entre 10 i 80 euros.

TEATRE

‘53 diumenge’

Teatre Romea

Una comèdia familiar de Cesc Gay amb un repartiment de luxe format per Pere Arquillué, Cristina Plazas, Àgata Roca i Lluís Villanueva. Sabent això, sembla que res pot anar malament. El text explica com tres germans han quedat per sopar i parlar del seu pare, un home gran que a vegades s’oblida de les coses, es perd… Us va sonant? Per afegir-hi més brou, ha agafat el mal costum d’ensenyar el penis a la veïna (esperem que això no us soni i no sigui gaire comú...). El que havia de ser un agradable vespre entre germans es converteix en una discussió inacabable. Què passarà, amb el pare?

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, 16 d’octubre, a les 19 hores. 24 euros.

‘Carrer de Txernòbil’

Oblideu-vos de Nosaltres

Txernòbil és sinònim d’horror, de catàstrofe, de punt final i punt de partida. Ara, la companyia de teatre Oblideu-vos de Nosaltres du la tragèdia a escena a Mallorca amb el títol Carrer de Txernòbil. Ho fa a partir d’un relat de Svetlana Aleksiévitx, premi Nobel de literatura 2015, inclòs en el llibre La pregària de Txernòbil: Una veu humana solitària. Les paraules d’Aleksiévitx són fruit d’una conversa que va tenir amb Liudmila Ignatenko, dona del bomber difunt Vassili Ignatenko. Evelyn Arévalo, sota la direcció de Joaquim Armengol, posa veu a les paraules d’Ignatenko i ofereix al públic una mirada nova i particular sobre el desastre de Txernòbil. Amb una escenografia senzilla i amb pocs elements però molt simbòlics, Oblideu-vos de Nosaltres presenta aquesta història crua.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou). Dissabte, 16 d’octubre, a les 20 hores. 10 euros.

‘CONY’

Mònica Fiol i Maria Rosselló

Estrena absoluta de CONY, un espectacle de Mònica Fiol i Maria Rosselló a partir del relat CONY. Cal oblidar Nova York, de Sebastià Portell. Aquesta versió teatral dona una altra vida al text de l’escriptor, publicat l’any 2015 al volum La recerca del flamenc (LaBreu Edicions). No és una adaptació, sinó “una recreació i una resposta, amb debat inclòs, sobre el que el meu conte planteja”, explica Portell. Segons les creadores de la funció escènica, aquesta és la història d’una dona que “retorna a la veu del seu instint per transformar el que ha construït fins ara a la seva vida”. El viatge físic i emocional està assegurat.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 16 d’octubre, a les 20.30 horesi diumenge, dia 17, a les 19 hores. Entre 6 i 12 euros.

‘Si això és un cavall’

Sense Boxes

Imaginau-vos que sou un cavall, que us capturen i us fiquen dins una caixa. A partir de llavors, només en podeu sortir per competir, saltar i fer quatre voltes. Aquest és el punt de partida de la peça Si això és un cavall, un espectacle escrit i interpretat per l’actor Maurici Biosca. Va ser membre de la companyia Pocaconya i cofundador de la Fundació Miranda, creada el març del 2008, per la difusió del coneixement i del respecte pels cavalls, les persones i la terra. Després de deu anys convivint entre cavalls lliures i fent pedagogia, torna als seus orígens, als escenaris, per donar-los veus. En general, la crítica ha celebrat aquesta proposta de Biosca.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 16 d’octubre, a les 20.30 hores, i diumenge 17 a les 19 hores. 18 euros.

MÚSICA

The Mitchums

‘Wet log’

Rock illenc en vena. La banda mallorquina presentarà en directe el seu darrer disc, Wet log. S’espera que aquest sigui el primer de molts concerts arreu de l’illa. Marc Alba, Álex Debarre, Miguel Vidal, Manuel Montané i José Luis Miró pujaran a l’escenari a repassar el seu repertori habitual i a donar a conèixer noves cançons.

Es Gremi (carrer del Gremi de Porgadors, 16, Palm a). Dissabte, 16 d’octubre, a les 21 hores. 10 euros.

ALTRES

‘Matilda’

CaixaForum

En el marc del cicle Petits Cinèfils, dirigit especialment a infants i al públic familiar, es projectarà Matilda, de Danny Devito. Una adaptació del clàssic de Roald Dahl que capta i transmet l’esperit modern i divertit del llibre.

CaixaForum Palma (plaça de Weyler, 3). Dissabte, 16 d’octubre. A les 11 hores (Up) i a les 18 (Matilda). 5 euros.

‘La llàntia meravellosa’

Festuc Teatre

Qui no ha somiat, alguna vegada, trobar una llàntia meravellosa amb un geni dins amb la capacitat de concedir tres desitjos a l’afortunat? Qui no ha pensat quins desitjos demanaria?La companyia lleidatana de titelles, Festuc Teatre, parla dels desitjos, l’amor, l’acceptació i les dificultats de la vida a la funció Una llàntia meravellosa, que es podrà veure en el marc de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Balears (FIET). Recomanada a partir de sis anys.

Teatre Municipal de Vilafranca de Bonany (carrer de Sant Martí, 25). Dissabte, 16 d’octubre, a les 20 hores. Diumenge, 17, a les 19 hores. 18 euros. 

stats