Cultura 14/10/2019

Vox denunciarà Pablo Hasél per cremar una bandera d'Espanya a Felanitx

La formació d'extrema dreta ha advertit que si la Fiscalia l'arxiva presentarà una querella

K. O.
2 min
Pablo Hasel: “No m’aturaran, ni amb la presó ni amb amenaces de mort”

PalmaVox ha anunciat aquest dilluns que denunciarà el raper Pablo Hásel per cremar una bandera d'Espanya a Felanitx durant el festival de Música Urbana Reivindicativa (MUR), que es va fer el passat 12 d'octubre. La formació d'extrema dreta ha advertit que si la Fiscalia l'arxiva presentarà una querella. El diputat Jorge Campos ha considerat que el promotor del concert, Mulay Embarek, també n'és responsable. Vox Balears ha criticat la "col·laboració" de l'Ajuntament per cedir un espai al poble i del Govern per subvencionar l'esdeveniment amb 12.000 euros de l'Institut d'Estudis Baleàrics. El mateix raper ha contestat a través del seu perfil de Twitter: "Si aquesta gentussa creu que m'aturarà amb més repressió, és que no em coneix". A més, ha afegit que "tenc més ganes de lluitar".

D'altra banda, Ciutadans i el Partit Popular preguntaran al Parlament sobre la crema de la bandera espanyola i exigiran a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que doni explicacions sobre la subvenció del festival. El diputat popular, Biel Company, ha dit que el concert ja mostrava "clarament" que estava fora de la llei. Patricia Guasp, portaveu del partit taronja, ha considerat que "s'ha de fer un seguiment de les ajudes que es donen". Segons ha declarat la portaveu del PSIB, Silvia Cano, la formació socialista rebutja la crema de la bandera espanyola i la de qualsevol altre país democràtic.

Pel que fa a la dotació econòmica, l'organització va dir a l'ARA Balears que, al mateix BOIB, on apareix la quantitat destinada al MUR, hi apareixen 50 activitats culturals més. Entre aquestes, varen assenyalar des de l'organització, hi ha el Mallorca Live Festival, al qual es va concedir un pressupost de 60.000 euros. "A diferència d'aquesta entitat privada, el nostre objectiu principal no és el lucre, sinó defensar la cultura autòctona, la llengua i el feminisme", va recordar. "Calculam que el cost total del festival és de 150.000 euros, dels quals només n'hem rebut 12.000", varen declarar.

stats