Cultura 27/04/2022

El violinista Stephen Waarts, solista del desè concert de temporada de la Simfònica

L'Orquestra actuarà aquest dijous a Trui Teatre i dissabte per als usuaris del Parc Sanitari Bons Aires

ARA Balears
2 min
L'Orquestra Simfònica en una imatge d'arxiu.

PalmaL'Orquestra Simfònica farà, aquest dijous a les 20 hores, el desè concert del cicle Trui Teatre. S'hi interpretarà Bella melusina (obertura) de Mendelssohn, el Concert per a violí de Korngold amb el violinista Stephen Waarts i la Suite Cavaller de la rosa de Strauss.

El concert començarà amb l’obertura de Bella melusina, un "complex paisatge emocional que, com descrivia el mateix compositor, no representava un relat d’història sinó un reflex dels seus temes i estats d’ànim", expliquen des de la Simfònica.

El violinista Stephen Waarts serà el solista del Concert per a violí d’Erich Korngold, una obra d’estil neoclàssic i basada en temes lírics escrits per a bandes sonores de pel·lícula. "Korngold era considerat, per compositors com Mahler o Strauss, com un nin prodigi. Gràcies a les seves grans melodies, el seu sentit del dramatisme i el domini d’orquestració cridà l’atenció de Hollywood. Començà una col·laboració amb la Warner Bros, i aconseguí dos premis Oscar i tres nominacions", relaten.  

Stephen Waarts ja ha interpretat més de 30 concerts estàndard de violí, així com obres rarament interpretades, atès que és un apassionat músic de càmera. Ha actuat amb orquestres com la Chamber Orchestra of Europe sota la batuta de Sir András Schiff; la Frankfurt Radio Symphony, amb Christoph Eschenbach; Antwerp Symphony, amb Elim Chan; l'Orchestre National de Belgique, dirigida per Marin Alsop i Constantinos Carydis; Szczecin Philharmonic, amb Rumon Gamba; Lucerne Symphony Orchestra, entre d’altres. 

Per finalitzar el concert, s'interpretaran les grans melodies de la Suite del Cavaller de la rosa de Richard Strauss. 

Concert al Parc Sanitari Bons Aires 

Aquesta setmana, un grup de corda de l’Orquestra Simfònica Illes Balears oferirà un concert gratuït al Parc Sanitari Bons Aires (antic Hospital Psiquiàtric). Serà dissabte, 30 d'abril, a les 12 hores.

El programa que s’interpretarà serà el següent: Don Quixot (suite burlesque) de Telemann; Dos Cançons Populars de Pastor; Oblivion i Libertangode Piazzolla i Saint Paul Suite de Holst. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.

stats