Cultura 26/04/2022

Una vintena de projectes opten al Premi Albert Camus Incipiens de Menorca

El treball guanyador es donarà a conèixer el pròxim 14 de maig a Sant Lluís

Iván Martín
1 min
Imatge d'arxiu de l'edició de l'any passat a Sant Lluís.

MAÓUn total de vint treballs periodístics opten a aconseguir la segona edició del Premi Mediterrani Albert Camus Incipiens. El guanyador del guardó, que té la finalitat de difondre i donar suport a projectes en curs d'elaboració periodística per part d'autors nacionals o residents a qualsevol dels països de la Mediterrània, es donarà a conèixer el pròxim 14 de maig a Sant Lluís.

Els finalistes tenen una temàtica centrada en situacions allunyades dels titulars, retraten persones, detalls o fets concrets que indaguen en qüestions com les diferents maneres de trobar la llar en algunes històries de migració entre Sèrbia, Bòsnia, Hercegovina i Croàcia des de fa més de trenta anys, els refugiats kurds, els bombardejos durant la Guerra Civil a les Balears o els camps de refugiats de Beirut.

Els candidats han estat proposats per diferents experts i coneixedors del periodisme d'investigació i es poden consultar a la web trobadescamus.com, on també poden ser votats pel públic. Les Trobades i Premis Mediterranis Albert Camus tenen el suport de la família de l'escriptor i de la Societat d'Estudis Camusians i van néixer d'una idea de l'exministre d'Afers Exteriors i Cooperació Miguel Ángel Moratinos, qui promou l'organització conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Lluís i el patrocini de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

stats