Cultura 07/10/2014

Vilafranca acull la XII Fira de Teatre Infantil i Juvenil

Es durà a terme del 16 al 19 d'octubre i inclourà espectacles de 44 companyies

Ara Balears
2 min

Aquest dimarts ha estat presentada la dotzena edició de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca, que es durà a terme del 16 al 19 d'octubre.

Aquesta fira és una iniciativa de Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, una entitat sense ànim de lucre que té l'objectiu de vertebrar i promoure l'oferta teatral per a infants i joves arreu de l'Arxipèlag.

La dotzena edició acollirà la participació de 44 companyies teatrals, 14 de les quals pertanyen a les Illes Balears. La resta de grups arriben des de Catalunya, Andalusia, València, Galícia, el País Basc, Aragó, Madrid, França, Dinamarca i Gal·les. Les funcions ocuparan un total de 12 espais de Vilafranca i convertiran el municipi en una gran mostra teatral ubicada a llocs tan emblemàtics com l'escola Es Cremat, el teatre Municipal, el poliesportiu, la sala parroquial, Ca les Monges i la Nau, entre d'altres.

Abans de l'inici oficial de la fira, hi haurà altres activitats, com les jornades de bibliotecaris, que inclouran tres espectacles de petit format pensats especialment per a la programació de les biblioteques municipals. Serà el dimecres 15 d'octubre.

Igualment, l'organització ha promogut dues activitats específicament adreçades als centres escolars, gràcies a les quals més d'un miler d'alumnes gaudiran de la representació de vuit espectacles.

La fira vol ser un espai de mostra, d'intercanvi d'experiències i projectes on programadors i públic familiar i jove puguin gaudir dels millors espectacles de teatre i animació. Un dels altres objectius de la fira és acostar el teatre de qualitat a les noves generacions i, un any més, amb el suport de l'Obra Social la Caixa i el programa europeu Leader, s'han programat uns espectacles adreçats als centres educatius.

El pressupost global de la fira se situa entorn dels 70.000 euros i el Consell de Mallorca hi contribueix amb una partida propera als 30.000 euros, dins de la convocatòria de subvencions destinades a l'organització de mostres teatrals.

stats