Cultura 28/09/2018

'La vida lliure' es fa amb el premi San Sebastián-Guipuzkoa presentant els valors de Menorca

Dos infants menorquins, Mariona Gomila i Macià Arguimbau, protagonitzen la pel·lícula al costat d'actors experimentats com Sergi López i Miquel Gelabert

Ivan Martín
2 min
La pel·lícula mostra l'encant natural de l'illa i posa en relleu les diverses localitzacions ambientades l'any 1915.

MaóEl jurat del premi San Sebastián-Guipuzkoa Film Comission 2018 ha guardonat la pel·lícula "La vida lliure", dirigida per Marc Recha i produïda per la mallorquina La Perifèrica Produccions. Aquest premi, que s'atorga des de 2005 i que es concedeix en el marc del Festival de Cinema de Sant Sebastià, premia la pel·lícula que reflecteixi millor els valors urbanístics, naturals, culturals o socials del lloc on va ser rodada. En aquest cas, es filmà íntegrament a Menorca.

El premi consisteix en 7.000 euros per a la productora i 3.000 euros per a la Film Comission de les Illes Balears, que forma part de l'Institut d'Estudis Baleàrics. El jurat ha estat format per les actrius Goya Toledo i Bárbara Goenaga, la periodista de TVE Elena Sánchez, el guionista José Mari Goenaga i l'expert en disseny Carlos Barrabés. "La vida lliure" va ser rodada la tardor de 2016 a l'illa, i mostra la vida de dos infants, germana i germà, que l'any 1915 viuen amb el seu oncle, un pagès pobre, a la zona de la Vall, a Ciutadella, després que la mare hagi emigrat a Alger. La història se situa en el context de l'epidèmia de grip que va colpejar Menorca, i amb el rerefons del contraban i el comerç d'armes durant la Primera Guerra Mundial.

Dos infants menorquins, Mariona Gomila i Macià Arguimbau, protagonitzen la pel·lícula al costat d'actors experimentats com Sergi López i Miquel Gelabert. El Consell Insular de Menorca, mitjançant el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i la consellera de Promoció Turística, Maite Salord, han felicitat als impulsors de "La vida lliure" per aquest èxit. Maria ha assegurat que "el film és un regal per a Menorca, i més enguany, que celebram el 25è aniversari de la Reserva de la Biosfera". Per la seva part, Maite Salord considera que "la pel·lícula és una carta de presentació davant tot el món i transmet uns valors amb els quals ens identificam".

stats