Cultura 03/11/2021

Valtònyc: "Encara que jo sigui lliure, no ens podem relaxar; la llibertat d’expressió és un dret que hem de recuperar"

El raper ha assegurat que "Mallorca se’m faria petita i tenc moltes ambicions que allà no serien possibles"

ARA Balears
1 min
Valtònyc: el poder d’un ‘bufó’

PalmaDesprés que la setmana passada el Tribunal Constitucional belga tombàs la Llei d'injúries a la Corona, el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtònyc, ha explicat en una entrevista a Vilaweb, que després de la sentència creu que "pot mobilitzar més gent" de la que va mobilitzar l'any 2018 i que "ho ha d'aprofitar". "Encara que jo sigui lliure, no ens podem relaxar; la llibertat d’expressió és un dret que hem de recuperar", ha dit.

En aquest sentit, el raper ha criticat que Hasel encara estigui a la presó pel mateix motiu pel qual ell és lliure a Europa. "S’han de fer coses més enllà d’un tuit i dues campanyes de màrqueting", ha dit.

Durant l'entrevista també ha explicat que els seus plans no són tornar a Mallorca, per ara. En concret, el raper ha dit que "Mallorca se’m faria petita i en aquests moments tenc moltes ambicions que allà no serien possibles".

Respecte de les crítiques que ha rebut per part d'algunes personalitats, Valtònyc assegura que les que més l'han molestat han estat les que venen de "polítics que no fan la seva feina". Un dels noms propis que ha donat el raper ha estat el de Pablo Iglesias i ha remarcat que "és una vergonya que un raper de vint-i-set anys, amb els seus advocats, hagi aconseguit canviar una llei en un país estranger i fer política tangible, mentre que ells no han aconseguit tombar la llei mordassa ni la reforma laboral mentre eren al govern".

stats