Cultura 02/04/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana

4 min
Anna Ferrer

Anna Ferrer

Creació i tradició

Una menorquina amb la mirada ben ampla i pendent del que passa al món. Anna Ferrer és una de les veus amb més força de l’escena musical en català. Ha col·laborat amb Toti Soler, amb Salvador Sobral;ha anat de gira amb Clara Peya i està rodant amb un concert que fa juntament amb la gironina Paula Grande. El seu present és brillant i el futur, esperançador;això és el resultat d’haver-se dedicat a la música des de ben petita. Té l’originalitat, genuïtat i autenticitat de la tradició, que canta sense por i amb ganes. I aporta el risc i la frescor d’allò que és nou i desacomplexat. Tel·lúria (2017) va ser el seu primer disc;Krönia (2019), el segon i ben aviat, tindrem notícies del seu nou treball discogràfic. De moment, al concert d’aquest dimarts, recordarà al públic el camí que ha fet fins arribar aquí on és. 

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dimarts, 6 d’abril, a les 19 hores. Entre 8 i 20 euros. 

TEATRE

‘Hai, la pescadora de somnis’

Giramàgic

Una peça màgica per gaudir amb la família, una funció on tot és possible. El director, Miquel Crespí, guia Joana Rheingantz, l’actriu encarregada de moure tots els fils per aconseguir que tot funcioni com toca damunt l’escenari. No és una funció fàcil, ja que mescla teatre d’objectes, visual i màgia.És de la companyia catalana Giramàgic. Hai, la pescadora de somnis convida el públic a submergir-se en un viatge oníric ple de moviment i sons dolços, i demostra que tothom pot emocionar-se amb allò que només s’imagina. És una peça reconeguda:va guanyar el Drac d’Or al millor espectacle infantil a la Fira de Titelles de Lleida l’any 2019 i va ser candidata als XXIII Premis Max de les arts escèniques. 

Espai 36 (carrer Major, 36. Sant Llorenç des Cardassar). Dissabte, dia 3 d’abril, a les 18 hores. 3 euros. Sala La Fornal (carrer de les Coves dels Hams, 4). Diumenge, 4 d’abril, a les 12 i a les 18 h. A partir de 5 euros. 

‘Paradís’

El Somni Produccions

L’Associació de Teatres i Auditoris Públics (ATAPIB) farà entrega dels guardons de la temporada 2020. Així, Sergi Baos és el guanyador del premi a millor interpretació masculina per l’obra Paradís. Pel mateix títol,a més, l’actor ha aconseguit el guardó a la millor dramatúrgia, ja que és l’autor del text. Així, abans de l’entrega de tots els premis, hi haurà una funció de Paradís, obra dirigida per Xavi Núñez. És una proposta contada a quatre veus i protagonitzada per aquells habitants de Mallorca que fan coa al banc d’aliments, que omplen les llistes de l’atur i que intenten sobreviure al paradís. Té forma de road-movie, i els quatre personatges que interpreta Baos –qui també ha escrit la dramatúrgia– es veuen immersos en una aventura que no oblidaran.

Teatre Sa Societat (carrer Major, 2. Calvià). Dilluns, 5 d’abril, a les 18 hores. Entrades a partir de 8 euros.

‘Bernat’

T-Shock

Miquel Àngel Torrens, Bàrbara Nicolau i Guiem Juaneda són els actors que fan que aquesta comèdia funcioni. Perquè Bernat és una proposta feta per riure, a la funció tot s’embulla cada dos per tres. Els personatges discuteixen constantment com donar a conèixer la figura de Bernat Vidal i Tomàs, un gestor cultural, mestre dels autors literaris de la segona meitat del segle XX a les Balears. De fet, el conflicte de la peça té a veure amb la creació escènica, i els  actors interpreten un artista consagrat, un fill actor i una nora que és directora de teatre. Són família, i també són artistes. Què pot sortir malament?Firma la comèdia Jeroni Obrador, que l’ha filada amb textos originals de Bernat Vidal i Tomàs. 

Pista des Dau (avinguda del Dau, 29. Montuïri). Dilluns, 5 d’abril, a les 19 hores. Entrada gratuïta fins a omplir aforament. 

MÚSICA

Big Babo

‘Big Babo’

De Mallorca a Barcelonai de la ciutat a l’illa. Big Babo és el projecte musical de jazz de quatre músics professionals mallorquins que són, per damunt de tot, amics. Durant la seva època com a companys de pis a Barcelona van notar que la música, entre ells, fluïa;s’entenien només mirant-se. Això els va animar a compondre els seus propis temes, idees que neixen d’un dels músics però que reben l’essència, el gust i la mirada de cada un d’ells. La creació és compartida, la interpretació també. Toni Mora (pianista), Enric Fuster (bateria), Carles Medina (saxofonista) i Joan Garcies (contrabaixista) són Big Babo. Aquest és el seu primer concert com a formació, una carta de presentació.   

Auditori de Porreres (carrer d’en Cerdà, 21). Diumenge, 4 d’abril, a les 19.30 h. Entre 7 i 10 euros. 

O - Erra 

‘Imaginari’

Era l’any 2018 quan la banda publicava el seu primer disc, Carretera i manta. Just un any després, el 2019, van publicar En veu baixa.Ara, després de prendre’s dos anys per crear música nova, i enmig de la pandèmia del covid-19, publiquen Imaginari, un disc que juga amb noves sonoritats, que arrisca amb la inclusió de pinzellades electròniques i que mostra una evolució del grup. El segon concert de presentació, després d’esgotar entrades a l’Auditori de Manacor, el fan a Lloseta. 

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Divendres, 9 d’abril, a les 19 hores. 15 euros. 

ALTRES

‘Germanies, revoltes...’

Francesc M. Rotger

Germanies, revoltes, política i ficció: llibres, teatre i cinema és el títol de la conferència que el periodista i llicenciat en Història Francesc M. Rotger oferirà en el marc del 500è aniversari de les Germanies. Serà una aproximació a la revolta dels menestrals contra els proviligiats i sobre com s’han recreat aquells fets en la literatura, el teatre i el cinema. 

Sala de conferències de l’antic ajuntament de Campanet (plaça Major, 24). Dijous, 8 d’abril, a les 19 h. Es pot reservar l’entrada al telèfon 971 51 60 05 o bé al següent correu informacio@ajcampanet.net.

stats