Cultura 22/01/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana

Ara Balears
4 min
'La revolució de les petites coses', de Jaume Miró, planteja la ruptura amb la vida "imposada".

‘La revolució de les coses petites’

Noctàmbuls Teatre

Amb una primera versió de La revolució de les coses petites, el dramaturg Jaume Miró va guanyar el primer Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. Això va passar l’any 2015. Ara, la companyia Noctàmbuls Teatre posa sobre els escenaris el text de Miró, perfectament vestit i adobat. La directora i catalana Carla Rovira s’ha encarregat de la direcció, i Bàrbara Nicolau i Albert Martínez són els intèrprets que pujaran a l’escenari del teatre Principal de Palma per defensar-ne la dramatúrgia. A un apartament d’un barri perifèric hi viuen Alba i Hugh amb el seu fill. Hugh pren una decisió vital que, inevitablement, afecta la vida d’Alba, que no comparteix la decisió, i el seu fill. La revolució de les coses petites és una obra sobre la vida domèstica i un clam a la pausa.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte 23 de gener a les 19 h. Diumenge 24 de gener a les 18 hores. 18 euros.

TEATRE

‘Un día en el teatro’

Teatro Arbolé

No hi ha barreres entre llenguatges teatrals per a la companyia aragonesa Teatro Arbolé. Especialment quan es tracta d’una peça que pretén acostar les arts escèniques als més petits: tot s’hi val per explicar una bona història. Així, arriba a Palma amb l’espectacle Un día en el teatro, una obra d’iniciació al teatre per als més petits. A partir de diferents elements, com titelles o música, però també de diferents disciplines, com la dansa, el circ o el clown, els de Teatro Arbolé pretenen mostrar als infants tota la màgia del teatre en aquesta primera experiència.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 23 de gener. Única sessió a les 18 hores. 8 euros.

‘Un obús al cor’

Joan M. Albinyana

Joan M. Albinyana dirigeix l’actor Joan Toni Sunyer a Un obús al cor, amb dramatúrgia original de l’escriptor libanès Wajdi Mouawhad, un dels dramaturgs més reconeguts del teatre contemporani (gràcies, sobretot, a la tetralogia Le Sang de les promeses . Es tracta d’un monòleg a través del qual el protagonista fa un recorregut per la seva memòria més íntima, mentre travessa la ciutat amb autobús fins a arribar a l’hostpital. Però aquesta proposta no només és ambiciosa per la dramatúrgia, sinó també perquè aposta per una escenografia en la qual intervenen elements com la robòtica, el videoart i l’espai sonor. L’obra versa sobre el dolor que causa la mort d’un ésser estimat i com és el procés d’acceptació d’aquest fet. Un obús al cor és un text que vol trencar amb els tabús de la mort.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte 23 de gener a les 19.30 hores i diumenge 24 de gener a les 18 hores. Dijous i divendres, 28 i 29 de gener, a les 19.30 hores. 10 euros.

MÚSICA

Orquestra Simfònica

Concerts en línia

Arriba el vuitè concert de la temporada de l’Orquestra Simfònica de Balears (OSIB) i, ateses les noves restriccions de Mallorca, la institució ha decidit oferir els concerts que tenia programats fins dia 31 de gener en línia per evitar riscos. Així, l’oboista del conjunt, Carlos Fortea, serà el solista del Concert per a oboè de Bohuslav Martinu, un dels més complexos per a aquest instrument. El programa es completarà amb Masques et bergamasques suite Op. 112 de Gabriel Fauré, Le Tombeau de Couperin Op.68 de Maurice Ravel i Joc de cartes d’Igor Stravinski. Dirigirà el concert el director de la Simfònica, Pablo Mielgo.

Concert en línia des de l’auditori del Trui Teatre. Disponible a YouTube i la pàgina web de l’OSIB. Dissabte dia 23 i diumenge dia 24 de gener a les 20 hores. Gratuït.

Maria Jaume

‘Fins a maig no revisc’

Aquest serà el primer concert en el qual la cantautora de Lloret de Vistalegre Maria Jaume actuarà acompanyada de la seva nova banda, formada per Maria Espinosa al baix i Núria Graham a la bateria. Serà a la presentació oficial del seu primer disc a Palma, Fins a maig no revisc, un àlbum debut que ja s’ha pogut escoltar en diversos concerts i sales de Catalunya. El projecte discogràfic, que ha estat molt ben rebut per la crítica, ha estat produït pel músic Pau Vallvè. La intimitat, la quotidianitat i la malenconia són alguns dels trets característics del pop independent i acústic de la cantautora, que també sona amb estil mediterrani i amb ritme de música folk.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dimarts 26 de gener a les 19 hores. 15 euros.

Orquestra Simfònica

Concert extraordinari

El concert extraordinari que la Simfònica tenia programat al teatre Principal de Palma es farà sense públic, però s’emetrà a través de diferents plataformes digitals. El programa inclou peces com Ma Mere L’Oye de Ravel i Pulcinella de Stravinsky. En aquesta ocasió el director serà Pablo Urbina.

Concert en línia des del teatre Principal de Palma. Disponible a Youtube i la pàgina web de l’OSIB. Dijous dia 28 i dissabte i diumenge, 30 i 31 de gener, a les 20 hores. Activitat gratuïta.

ALTRES

'La Soledat:una mirada en femení'

Museu Krekovic

La Soledat:una mirada en femení és un projecte de fotografia participativa sobre aquest barri palmesà. Fins a 11 dones d’aquesta zona, seleccionades per les treballadores de Serveis Socials de Llevant Sud i de Càritas, i coordinades pel periodista i fotògraf Diego Menjíbar Reynés, n’han fotografiat els espais quotidians. Han immortalitzat carrers, botigues, veïns i situacions de la seva zona amb la idea de canviar la mirada sobre el barri, de veure’l des d’una perspectiva diferent a l’habitual. El projecte culmina amb una exposició de 30 fotografies i un reportatge documental. Ja s’ha pogut veure al CaixaForum de Palma, i ara es trasllada fins al Museu Krkovic, on quedarà poc més d’un mes. Les fotògrafes seleccionades per a aquest projecte varen fer algunes classes de fotografia bàsica.

Museu Krekovic (carrer de Ciutat de Querétaro, 3). A partir de dissabte 23 de gener. De les 10 a les 20 hores. Gratuït.

stats