Cultura 20/02/2017

La UIB nomena Carme Riera Doctora Honoris Causa

El Consell de Govern de la Universitat ha acceptat la proposta realitzada pel Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica

Ara Balears
1 min
Carme Riera (Palma, 1948) a la seu barcelonina del BBVA, unes hores abans de recollir el premi Sant Joan a Sabadell.

PalmaEl Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears ha decidit aquest dilluns nomenar Carme Riera Guilera Doctora Honoris Causa. La proposta, que ha partit del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la Universitat, vol reconèixer els mèrits de la catedràtica i acadèmica de la Reial Acadèmia Espanyola.

Ser una de les escriptores més rellevants del panorama actual des de la seva Càtedra de Literatura Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona és algun dels mèrits que es reconeixen a l'escriptora per merèixer el màxim guardó de la UIB.

En l'obra de Riera, s'hi poden distingir dos vessants principals: l'assaig i la narrativa. Com a assagista és autora de nombrosos estudis relacionats amb la literatura espanyola, molts dels quals des d'una perspectiva de gènere, una de les línies de recerca que ha desenvolupat.

Com a creadora, algunes de les seves obres més conegudes són les següents: 'Te deix, amor, la mar com a penyora' (1975), 'Jo pos per testimoni les gavines' (1977), 'Una primavera per a Domenico Guarini' (1980), 'Epitelis tendríssims' (1981), 'Qüestió d’amor propi' (1988), 'Joc de miralls' (1989), 'Dins el darrer blau' (2002), 'Cap al cel obert' (2000) i 'Les darreres paraules' (2016).

Ha estat guardonada amb nombrosos premis i distincions, entre els quals destaca el fet de ser membre de la Reial Acadèmia Espanyola, on ocupa, des de 2012, la cadira 'N'.

Carme Riera ha estat distingida amb la Medalla d’Or del Consell de Mallorca (2005) i va ser declarada Escriptora de l’Any a les Illes Balears (2012).

stats