Cultura 04/05/2021

Les Trobades Albert Camus tornen al juny a Menorca sota el títol "No hi ha vida sense diàleg"

S'entregaran els premis de 2020 a Edgar Morin i Abdo Shanan

Iván Martín
2 min
L'organització entregà el premi l'any passat de manera virtual.

MaóMenorca acollirà del 18 al 20 de juny la tercera edició de les Trobades Albert Camus, que durà per títol "No hi ha vida sense diàleg" i té com a objectiu crear espais de reflexió i de resistència crítica. El 18 de juny tindrà lloc la cerimònia d'entrega dels Premis Mediterranis Albert Camus 2020 en el Teatre Principal de Maó, una gala que no es va poder celebrar l'any passat a causa de les restriccions derivades de la crisi sanitària del covid-19.

Així, els premiats són el filòsof, antropòleg i sociòleg francès Edgar Morin i el fotògraf algerià Abdo Shanan. A més, la gala comptarà amb l'actuació musical de la cantant israeliana Noa, que presentarà temes dels seus treballs Letters to Bach i Afterallogy. D'altra banda, una vintena de ponents participaran en les trobades, en format de conferències i taules rodones: es comptarà amb la presència de la científica menorquina i experta en ones gravitacionals Alicia Sintes, el filòsof Josep Maria Esquirol i l'escriptora acadèmica Carme Riera, entre altres.

Cal recordar que l'impacte econòmic en promoció de la darrera edició de les Trobades Literàries i Premis Mediterranis Albert Camus s'eleva a 690.000 euros, segons un estudi de l'empresa Audir Media per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM). Una altra dada que revela aquest estudi d'audiència i de valoració en termes econòmics és que l'audiència potencial de l'esdeveniment fou de 226 milions de persones. A més, el 96,46% dels 690.000 euros d'impacte econòmic correspon a la repercussió exterior, mentre que el 3,54% restant fa referència a l'impacte procedent de Menorca. A aquestes xifres cal sumar-hi el retorn per la inversió en publicitat realitzada pels organitzadors en tanques publicitàries, cartelleria i anuncis en premsa i ràdio.

stats