Abusos sexuals

Tretze dones acusen l'actor Gérard Depardieu d'abusos sexuals

Segons el digital francès 'Mediapart', els fets s'haurien produït en onze rodatges entre el 2004 i el 2022

2 min
La filla del dictador uzbek fitxa Depardieu

BarcelonaL'actor francès Gérard Depardieu va ser investigat per violació i agressions sexuals el 2021, i ara el digital francès Mediapart publica un reportatge que recull els testimonis de tretze dones, entre actrius, maquilladores i tècniques de producció, que asseguren haver patit "gestos o comentaris sexuals inadequats" més o menys greus per part de l'actor durant el rodatge d'onze pel·lícules i sèries de televisió entre els anys 2004 i 2022. Concretament, Depardieu els hauria posat una mà a l'entrecuix, les natges o el pit, o els hauria dirigit comentaris sexuals i obscens. "Els testimonis descriuen el mateix modus operandi, segons les declaracions de diverses dones", explica la periodista Marine Turchi.

"Primer l'actor crearia un ambient sexualitzat i incòmode –afegeix Turchi–, fent comentaris sexuals explícits permanentment, fent preguntes íntimes o sexuals a les dones, fent sorolls de porc en zel, grunyits i bufs, segons molts relats. Amb algunes dones anava més enllà: els tocava les cuixes o les natges o els posava la mà a l'entrecuix o a les calces. Molt sovint a la vista de tothom". Un dels casos es va produir durant el rodatge de la pel·lícula Big house (2015), de director Jean-Emmanuel Godart. Els abusos comesos per l'actor cap una figurant haurien fet interrompre el rodatge. Anys abans s'haurien produït fets similars en els rodatges de dues pel·lícules del cineasta Fabien Onteniente, Turf (2013) i Disco (2008).

Depardieu ha declinat reunir-se amb l'autora de l'article, la periodista Marine Turchi, i tampoc no ha contestat les preguntes que li va fer arribar per escrit. Sí que ha fet públic, però, un comunicat a través dels seus advocats en el qual nega "tots els càrrecs susceptibles de caure en dret penal". Segons el mateix escrit, l'actor es defensa de ser "un depredador" i es descriu com un home "oposat a totes les formes de violència, ja sigui verbal, física o psicològica" i "extremadament modest" en matèria sexual.

stats