Cultura 08/01/2019

Els gestors de Torralba d'en Salort detallaran els projectes de futur per al jaciment talaiòtic

L'Associació d'Amics de Torralba promou l'excavació amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement del jaciment situat a Alaior, a més de vetllar per salvaguardar-lo i contribuir a la seva posada en valor

Ivan Martín
1 min
Torralba d'en Salort és un poblat prehistòric de l'època talaiòtica, situat entre l'any 1.000 aC i l'etapa Romana.

MaóEl jaciment arqueològic de Torralba d'en Salort obrirà les seves portes el pròxim dia 20, en una jornada en què els gestors del monument mostraran i explicaran les novetats relacionades amb la intervenció i els diferents canvis que ha patit el jaciment, després de l'excavació i la restauració realitzades, a més de les conseqüències ocasionades pel cap de fibló del passat mes d'octubre.

D'altra banda, els gestors de Torralba d'en Salort informaran divendres sobre la posada en marxa d'un nou projecte científic en el poblat talaiòtic. L'Associació d'Amics de Torralba promou l'excavació amb l'objectiu d'aprofundir en el coneixement del jaciment, a més de vetllar per salvaguardar-lo i contribuir a la seva posada en valor. El projecte es durà a terme després de tres dècades sense que s'hi hagi duit a terme una excavació programada, exceptuant la intervenció de restauració efectuada l'any 2017.

La intenció de l'Associació d'Amics de Torralba és obtenir més dades d'interès en relació amb aspectes relacionats amb la seva arquitectura, les fases d'ocupació i la cultura, a més d'adequar les zones per a una millor comprensió, seguretat i gaudi del monument per part dels visitants. El projecte té el suport del Consell Insular de Menorca, la Fundació Illes Balears i les empreses Nurarc SC i Regirarocs SLU.

stats