Cultura 06/03/2021

Telefónica cedeix l'última cabina de Barcelona per fer-hi un punt d'intercanvi de llibres

La cabina amb porta es rehabilitarà i es tornarà a instal·lar al mateix barri de Sant Genís dels Agudells

1 min
La cabina telefònica tancada del carrer de Sant Genís és l’última d’aquest tipus que es manté a Barcelona. Una plataforma ha recollit firmes per aconseguir salvar-la i convertir-la en un monument.

BarcelonaL'última cabina clàssica de Telefónica de Barcelona serà rehabilitada i es convertirà en punt d'intercanvi de llibres. Es tracta d'una cabina model 8595-A –amb sostre, portes i recobriment de vidre– i està situada al número 2 del carrer del Lledoner, al barri de Sant Genís dels Agudells. Telefónica i l'Ajuntament de Barcelona han acordat la seva cessió a la ciutat i a partir de dilluns la cabina es retirarà de la via pública i es rehabilitarà, abans d'instal·lar-la definitivament a la plaça Meguidó, al mateix barri de Sant Genís dels Agudells.

Dilluns la cabina anirà a un dipòsit municipal. En els mesos vinents l'Institut Municipal de Paisatge Urbà la rehabilitarà i, posteriorment, la cabina s'instal·larà ja de manera definitiva a la plaça Meguidó, on passarà a tenir un ús de punt d'intercanvi de llibres (bookcrossing). Aquest ús es va decidir en una consulta veïnal feta el 2017 entre els residents del barri, a partir de la qual es va determinar quin havia de ser el seu futur.

A Barcelona hi ha 500 telèfons públics però cap com aquest. L'última cabina de Telefónica del model amb porta va sortir de l'anonimat gràcies a Anna Farré, antiga professora d'institut i veïna de l’Eixample, que va iniciar una campanya per preservar-la.

stats