Cultura 25/01/2021

El teatre torna als espais municipals de Palma

'Anatomia de la por' i 'L'Odissea d'Ulisses Centelles' són les funcions amb les quals arranca la programació de Ciutat, després de 15 dies d'aturada

2 min
'L'Odissea d'Ulisses Centelles' és la funció de Teatre de la Sargantana

Els teatres municipals de Palma reprenen l'activitat complint estrictament les mesures sanitàries actuals, com ara el 30% d'aforament. Així, després de l'aturada de 15 dies per la suspensió de les festes patronals i de totes les activitats que formaven part del programa de festes, els teatres municipals reobriran el proper cap de setmana amb els espectacles Anatomia de la por i L'Odissea d'Ulisses Centelles.

El regidor de Cultura, Antoni Noguera, diu que es important mantenir l'activitat “en un moment de tanta vulnerabilitat del sector” i recorda que s'ha “demostrat que la cultura és segura”, ja que fins ara “no s'ha produït cap contagi a cap activitat cultural a les Illes Balears”. A tot això, cal destacar que a més de la reducció de l'aforament al 30% i del compliment estricte de les mesures sanitàries actuals, tota la programació dels teatres municipals acabarà a les 20 h per seguir les recomanacions del Govern i fomentar la tornada a casa d'hora.

Anatomia de la por, dins el programa Escena

Els dies 29, 30 i 31 dins el programa Escena, el Teatre Xesc Forteza acollirà l'espectacle de dansa Anatomia de la por, una obra que es presenta com un viatge a l’íntim país de la por, a l’interior de la vulnerabilitat humana. És un espectacle que parteix del llibre del filòsof José Antonio Marina, Anatomía del miedo. En aquestes pàgines, afirma que “no podem eliminar les passions, perquè ens convertiríem en pedres. Hem de comprendre-les, penetrar-hi”. I això és el que vol aconseguir l'espectacle: penetrar en el fascinant món de les pors i exposar-les. És un espectacle de creació col·lectiva amb dramatúrgia de Joan Fullana i coreografia de Mireia Sans Aleu, codirigit per aquests dos creadors.

Tot i molt: L’Odissea d’Ulisses Centelles

Dissabte dia 30 de gener a les 18 h i diumenge 31 a les 12 h el cicle de teatre infantil i juvenil Tot i Molt torna amb L'Odissea d'Ulisses Centelles, al teatre Catalina Valls. És una proposta de Teatre de la Sargantana, la línia de teatre infantil d’Iguana Teatre. En clau de comèdia, l’acció se situa en una Mediterrània actual col·lapsada per la saturació turística, la contaminació, els greus problemes migratoris i la sobreexplotació econòmica. L’obra dura 47 minuts i és recomanada per a infants d’entre 5 i 12 anys.

stats