Cultura 29/12/2021

El teatre Principal de Palma ha acollit 77 espectacles, 51 dels quals s'han produït a les Balears

Durant el 2021 ha rebut 28.821 espectadors

ARA Balears
2 min
Imatge d'una de les obres del Teatre Principal de Palma.

PalmaDurant aquest darrer any el teatre Principal de Palma ha programat 77 espectacles, 51 dels quals han estat produïts a les Balears, i d’aquests, 18 han estat produccions o coproduccions del teatre Principal. Segons han informat en un comunicat, durant el 2021 s'han fet 126 funcions i han assistit al teatre un total de 28.821 espectadors amb una ocupació del 56%.

El teatre ha considerat aquestes dades "molt positives", ja que el 2021 ha estat "un any atípic a causa de la pandèmia". Així, enguany hi ha hagut una mitjana que suposa que cada 2,89 dies la sala Gran o la sala Petita del teatre Principal ha acollit una funció. Durant el 2021, a més, s’ha posat en marxa la plataforma pròpia de continguts digitals Principal a la Carta, que situa el teatre com un dels centres de producció pioners en la transició digital a tot Espanya.

Els títols del 2021

Les obres teatrals Tempest Project, de Peter Brook; La casa de los espíritus, basada en la novel·la d’Isabel Allende; Canto jo i la muntana balla, de Guillem Albà i Joan Arqué; Història d’un senglar, de Gabriel Calderón; Highlands de Malpelo; els concerts d’Omara Portuondo, Maria del Mar Bonet i Joan Miquel Oliver; i les òperes Il trovatore i L’elisir d’amore són alguns dels títols que més han destacat aquests darrers dotze mesos, tant per assistència de públic com per la qualitat dels espectacles i el ressò de la crítica especialitzada.

De la mateixa manera, Les petites cosesKelly, Primavera de bèsties i La darrera opció (aquestes dues darreres amb una ocupació del 100% durant les quatre funcions que varen ser programades) són les produccions pròpies del Principal més vistes pels espectadors.

A més, el 2021, el Teatre Principal ha posat a l’abast una eina per fer arribar el teatre i la cultura a tothom, el Principal a la Carta. Es tracta d'una plataforma digital de continguts on es pot trobar una selecció de la programació del teatre Principal.

stats