Teatre
Cultura 14/09/2023

El Teatre del Mar estrenarà un nou espai aquesta temporada

Avui dematí s'ha presentat la programació de tardor d'aquest centre, que acollirà enguany el festival itinerant Rayuela

2 min
L'espectacle 'La faula' serà el que inauguri el nou espai del Teatre del Mar, batiat com Carpa Diem

PalmaD’ara i fins dia 31 de desembre, el Teatre del Mar continuarà celebrant el trentè aniversari. I ho farà, entre d'altres, amb la incorporació d'un nou espai: la Carpa Diem, que inauguraran a mitjan octubre amb la reposició d'una peça de la companyia Teatre de la Sargantana, La faula. A més, nodriran la temporada d'espectacles produïts per companyies amigues d'aquest centre, que enguany acollirà el festival itinerant Rayuela amb una dotzena de companyies.

Carpa Diem

"Era un espai que es feia servir com a zona de magatzems", explica Carles Molinet, director del Teatre del Mar, amb referència a la Carpa Diem, "i s'hi havien fet algunes coses però de manera precària. Aquest estiu n'hem millorat les condicions perquè, en acollir el festival Rayuela, haurem de menester un segon espai, i el que farem serà inaugurar-lo amb un text que Iguana ja va interpretar fa cinc anys, La faula, a més d'alguna sorpresa que hi haurà per presentar la Carpa Diem". La intenció és que aquest nou espai, que inclou escenari i grades, tingui programació regular a partir del mes de gener.

El director del Teatre del Mar, Carles Molinet, a la presentació de la programació de tardor del teatre.

30 anys entre amics

Carles Molinet diu, però, que el gran regal pel trentè aniversari del Teatre del Mar, que es commemora al llarg d'aquest 2023, no ha estat tant la incorporació d'un nou espai com la possibilitat de dur a terme una programació com la que avui dematí han presentat. "Poder programar a aquest nivell és tot un regal; amb els recursos que tenim que les companyies facin un lloc al calendari per venir al Teatre del Mar és impressionant", assegura, "perquè vàrem decidir convidar tothom que ens feia ganes que hi fos, i gairebé el 90% hi han pogut venir". Una d'aquestes companyies és Titzina, que va fer una de les primeres funcions de la seva història al Teatre del Mar i que hi tornarà la setmana que ve amb l'espectacle Búho. "Ara ho tenen més difícil poder venir, perquè solen anar a llocs com el Teatro de la Abadía o el Teatro Nacional, però hi mantenim relació des d'aquella primera funció de Folie a deux. Va ser casualitat que una persona coneguda els va veure a Granollers i ens va avisar que era un bon espectacle. Va ser escollit l'Espectacle de l'Any del Teatre del Mar aquell any". A més de Titzina, formen part de la programació d'enguany Toni Albà, amb el seu espectacle Abdi K.O., i La fundació, de la companyia La Impaciència.

stats