Cultura 14/07/2016

Sotheby's subhastarà la col·lecció d'art i disseny de David Bowie

El fons inclou un Basquiat que surt a la venda per tres milions d'euros i peces d'importants artistes britànics com Frank Auerbach, Damien Hirst, Henry Moore i Graham Sutherland. Pel que fa al disseny se subhastaran objectes d'Ettore Sottsass i el grup Memphis

Antoni Ribas
2 min
'Air Power', de Jean Michel Basquiat

BarcelonaLa creativitat de David Bowie tenia moltes cares. El músic, que va morir al gener, va col·laborar amb nombrosos modistes i dissenyadors per donar encara més volada a la seva música. Sotheby's de Londres revelarà aquesta tardor un altre vessant de la vida de Bowie, la de col·leccionista d'art i de disseny. Aquesta cada de subhastes traurà a la venda al novembre 400 peces de la col·lecció de l'artista, més de 200 de les quals són obres d'importants artistes britànics com Frank Auerbach, Damien Hirst, Henry Moore i Graham Sutherland. En el camps del disseny, entre els lots que sortiran a la venda hi a peces de noms consagrats com Ettore Sottsass i el grup Memphis.

Segons un portaveu del llegat de Bowie, "el David va reunir aquesta col·lecció amb interès i passió. Sempre va estar fomentar prestar-la per a exposicions i va gaudir de compartir el seu fons, i la família manté unes peces determinades que tenen una significació especial".

L'obra més important de la col·lecció de Bowie que s'ha fet pública és una pintura de Jean Michel Basquiat titulada 'Air Power' que sortirà a la venda per tres milions d'euros. Com expliquen els especialistes de la casa de subhastes, la relació entre Bowie i el pintor és curiosa, ja que el músic va fer el paper d'Andy Warhol, que va ser el mentor de Basquiat, al film de Julian Schnabel 'Basquiat'. Sobre aquesta obra, el mateix Bowie va afirmar quan mirava l'obra sentia "el moment en què va tocar la tela amb el pinzell o les ceres. Aquelles decisions que que es van evaporar es van projectar en la imaginació fins a deu o 15 anys després amb una immediatesa que encara crema".

'Cap de Gerda Boehm', de Frank Auerbach

Els lots de la subhasta es podran veure en una exposició itinerant que arrencarà a Londres el dia 20 de juliol i que viatjarà a ciutats com Hong Kong, Nova York i Los Angeles. A més d'art contemporani i disseny, la selecció de peces també inclou art 'outsider' i africà. La subhasta se celebrarà en tres sessions diferents els dies 10 i 11 de novembre.

Pel que fa a les estimacions d'algunes altres peces destacades de la venda, 'Cap de Gerda Boehm', de Frank Auerbach surt a la venda a partir de 360.000 euros i una de les obres fetes amb esquitxos de pintura de Damien Hirst per 300.000 euros.

L'armari 'Casablanca', d'Ettore Sottsass'

Fins ara, l'exposició més destacada del llegat de David Bowie és la que va organitzar el Victoria & Albert Museum a Londres, encara en vida de l'artista, i que el Museu Nacional d'Art de Catalunya va voler acollir.

stats