Cultura 20/04/2020

El Solleric llança una convocatòria per contractar projectes artístics i de recerca en arts visuals

S'invertiran 50.000 euros del pressupost en aquesta crida, que sortirà en breu, i es podran presentar les sol·licituds de manera telemàtica

E. Navarro
2 min
Aina Bauzà, directora del Solleric

PalmaEl Casal Solleric ha anunciat aquest dilluns que llançarà una crida de contractació de projectes de creació i recerca en les arts visuals. Aquesta no haurà d'esperar que s'aixequi l'estat d'alarma, sinó que, com ha anunciat la directora del centre, Aina Bauzà, es posarà en marxa "en breu" i mitjançant un formulari de Google, perquè es pugui fer de manera telemàtica.

És una de les grans demandes del sector: convocatòries que es puguin presentar ara, per tal de donar suport als creadors i treballadors de la cultura en aquests moments, un sector que es troba totalment paralitzat per la crisi sanitària. El Solleric destina un total de 50.000 euros del seu pressupost a aquesta convocatòria, que cobrirà projectes i la remuneració del jurat.

Bauçà ha explicat que "és molt important aturar-se a pensar", i és per aquest motiu que la convocatòria és de creació i recerca. "Volem que els artistes s'aturin a pensar, perquè consideram que des de les arts visuals es poden donar respostes per ajudar i donar eines per repensar el món en què vivim", ha apuntat.

Les bases estableixen que es podrà destinar un màxim de 6.000 euros a cada projecte de creació per a artistes o col·lectius d'artistes, i un màxim de 4.000 euros als de recerca, destinats a altres agents de la cultura (persones comissàries, mediadores, crítiques...). El projecte haurà de ser viable dins la crisi sanitària i tenir un retorn cap a la ciutadania de Palma. A més, si es necessita un espai i no es té, aquest pot entrar dins el pressupost.

Els criteris que es baremaran són: innovació i qualitat, coneixement teixit artístic de Palma i les Illes Balears; claredat, concreció i coherència en la redacció del projecte i el retorn cap a la ciutadania i adequació de la proposta al pressupost. En aquest sentit, Bauzà ha subratllat que volen arribar "al màxim de persones possibles" i anima que hi hagi "transversalitat i porositat", ja que "en aquests moments estam en un punt d'obertura i canvi que permet ser agosarats".

Pel que fa al jurat, està format per un membre designat per l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears (AAVIB), un de l'Associació de Comissaris i Crítics de l'Art de les Illes Balears (ACCAIB), un de Taula, Associació d'Educadores Culturals de Mallorca i la mateixa directora del casal, qui ha destacat la participació dels col·lectius en la redacció de les bases: "Ens han fet pensar, replantejar i els suggeriments han estat incorporades a la crida".

Bauzà ha destacat que aquesta convocatòria té el suport i neix "del compromís amb la cultura" de la Regidoria. I, per la seva banda, el regidor de Cultura de Cort, Antoni Noguera, ha recordat que aquesta mesura s'engloba en el pla de xoc que varen posar en marxa per pal·liar els efectes del covid-19 en el teixit cultural de la ciutat, "que estam complint al peu de la lletra". "Volem que la cultura no sigui un protagonista negatiu d'aquesta crisi, sinó positiu", ha tancat.

stats