Cultura 14/04/2021

Els set certàmens de l'Art Jove repartiran 48.000 euros

Enguany es recuperen el certamen de poesia i prosa poètica Manel Marí i el de fotografia

1 min
La consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, el director de l'IB-Jove, Sebastià Lliteras, i la directora general d’Infància, Joventut i Família, Marta Carrió.

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports ha anunciat que destinarà 48.000 euros als set certàmens artístics de l'Art Jove de 2021, dirigits a fomentar la formació i professionalització dels creadors de les Balears. Una de les novetats de la convocatòria d'enguany és que s'amplia l'edat de participació fins a 36 anys en les modalitats de disseny gràfic, arquitectura i disseny d'interiors. A l'acte de presentació hi han assistit la consellera Fina Santiago, el director de l'Institut Balear de la Joventut, Sebastià Lliteras, i la directora general d'Infància, Joventut i Família, Marta Carrió.

A la presentació d'aquest Art Jove, Santiago ha explicat que la pandèmia ha fet reflexionar a tothom "en molts aspectes: la vida quotidiana, relacions socials, nous valors...". Aquesta convocatòria és, per tant, "un espai perquè els joves i els artistes puguin reflexionar". "Darrere la creació i el talent hi ha d’haver també pensament. Hem de reflexionar sobre la nostra existència", ha destacat la consellera.

A més, es convoca un altre pic el certamen de poesia i prosa poètica Manel Marí, que inclou una residència artística al teatre Principal de Palma, i el de fotografia, amb una residència al Centre d'Estudis Fotogràfics, CEF.

Els premis seran de 5.000 euros per a la categoria de fotografia i el de poesia i prosa; 9.000 euros per a la de creació teatral, la de creació musical i la d'arquitectura i disseny d'interiors; 4.000 euros per a la de música per a joves intèrprets, i un premi de 7.000 euros per a la de disseny gràfic. El període d'inscripció a aquest certamen finalitzarà el 31 de maig.

stats