Cultura 21/07/2019

Son Servera visualitza el seu patrimoni arqueològic amb senyals de fum de colors

La iniciativa s'ha duit a terme en vuit punts del municipi i s'ha pogut veure des dels llocs més elevats de la zona

Ara Balears
1 min
Son Servera ha visualitzat el seu patrimoni arqueológic amb senyals de fum de colors

PalmaVeïns i veïnes de Son Servera guiats pel grup d'arqueologia que treballa en el municipi des de fa sis anys han caminat des del centre del poble fins a la Fonteta del puig de la Font, un dels llocs més alts del municipi, per poder visualitzar vuit punts de la zona on hi ha restes arqueològiques, que han estat senyalitzats amb fum de diferents colors.

Distribuïts per aquests punts més importants de Son Servera (talaiots, poblats, navetes...), petits grups de voluntaris s'han encarregat d'aquesta encesa, que ha permès que els observadors situats a la Fonteta del puig de la Font hagin pogut tenir una visió més directa de la gran riquesa arqueològica del municipi.

Els diferents colors del fum han representat els diversos tipus de monuments i èpoques dels jaciments serverins. La taula del Moro, la pleta de Son Gener, el puig de Son Sard, Pula, el turó de l'Olivar, Son Lluc, la naveta de can Sebastià Cabrer i Corralassos han estat les zones que s'han pogut veure. Vuit punts que es té previst fer créixer l'any que ve. I és que, després de la bona acollida, es pretén continuar amb aquestes jornades els pròxims anys.

stats