Música

Rosalia estrena el videoclip de Despechá, rodat íntegrament al Portitxol

Les imatges s'han filmat a Palma

2 min

BarcelonaRosalía va aprofitar que l'1 d'agost tenia concert a Son Fusteret, a Palma, per enllestir la filmació del videoclip de la cançó Despechá. L'artista de Sant Esteve Sesrovires i el seu equip van dedicar el dissabte 30 de juliol a enregistrar imatges a la zona del Portitxol. Tot just feia un dia que havia publicat la cançó, i ja avançava que el següent pas seria el videoclip i que, d'acord amb l'esperit de la lletra, seria eminentment festiu, amb moltes imatges estiuenques: platja, mar, protector solar, pistoles d'aigua i fins i tot gel, el producte més buscat d'aquest estiu tan calorós. El videoclip l'ha dirigit Mitch Ryan, que ja havia treballat amb Rosalía al vídeo de la cançó Hentai.

"Hi ha moltes maneres de sentir-se despitada. En aquest tema és des de la llibertat o la bogeria, movent-nos sense reserves ni remordiments –explica Rosalía sobre la cançó–. És des d'aquest lloc des d'on faig música, des d'on la vaig fer quan vaig començar i on continuaré fins que Déu ho digui. Estic agraïda per haver pogut viatjar en els darrers anys i haver après de la música d'altres llocs incloent-hi la República Dominicana, on artistes com Fefita La Grande, Juan Luis Guerra i Omega m'han inspirat, i sense ells aquesta cançó no existiria".

Els tres noms propis que Rosalía reconeix com a inspiració de Despechá representen tres generacions de músics dominicans, tots tres lligats al merengue, que és el fil conductor d'una cançó que també evoca el ritme del mambo. De fet, quan va començar la gira del disc Motomami a Almeria el 6 de juliol, Rosalía ja va interpretar un fragment de Despechá, que en el llistat de cançons facilitat posteriorment per la promotora Live Nation apareixia amb el títol de Mambo nueva.

El repertori del primer concert de la gira del disc 'Motomami' de Rosalía
stats