Cultura 11/02/2019

'Roma', d'Alfonso Cuarón, triomfa als premis Bafta

El film obté quatre guardons, incloent-hi els de millor pel·lícula i millor direcció

Agències
1 min
Alfonso Cuarón als premis Bafta

LondresSi els premis Bafta s'han de llegir com una antesala dels Oscars, 'Roma', d'Alfonso Cuarón, té tots els números per triomfar. El film del director mexicà es va alçar guanyador dels reconeixements que atorga l'Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i la Televisió al recollir quatre màscares daurades, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula i la de millor direcció. La pel·lícula sobre una treballadora domèstica indígena, que també va recollir els premis de millor pel·lícula de parla no anglesa i millor fotografia, va fer ombra a 'La favorita'.

Però 'La favorita' va superar 'Roma' en nombre de premis. El film del grec Yorgos Lanthimos va vèncer en set de les dotze categories. La interpretació d'Olivia Colman a la pel·lícula li va valdre el Bafta a millor actriu, mentre que Rachel Weisz, que dona vida a una de les criades de 'La favorita', va obtenir el guardó a millor actriu secundària. A més, el film de Lanthimos va recollir el Bafta a millor maquillatge i perruqueria, millor disseny de producció, millor film britànic, millor guió original i millor disseny de vestuari.

Per la seva banda, 'Bohemian rhapsody' va guanyar el Bafta al millor so i al millor actor protagonista per a Rami Malek, mentre que 'Ha nacido una estrella' només va obtenir el Bafta a la millor música original. En canvi, el llargmetratge de Damien Chazelle, 'First man', que competia en set categories, va marxar amb les mans buides. Tampoc van aconseguir cap premi 'Cold War' i '¿Podrás perdonarme algún día?'

stats