Cultura 12/08/2014

Hollywood, commocionada per la mort de Robin Williams

Familiars, amics, desenes de companys de professió i el president Barack Obama lamenten la mort de l'actor nord-americà

Agències
3 min

Los AngelesEls missatges de condol, sorpresa i tristesa s'han succeït després de l'anunci de la sobtada mort del popular actor Robin Williams, trobat sense vida aquest dilluns a la seva casa de Califòrnia.

Un dels missatges més emotius ha estat el de la seva filla Zelda, que ha publicat a Twitter una cita de l'escriptor francès Antoine de Saint-Exupéry: "Tu tindràs les estrelles com ningú mai no les ha tingut. En una de les estrelles, hi viuré. En una altra, hi riuré. I així serà com si totes les estrelles riguessin, quan miris el cel de nit... Tu, només tu, tindràs estrelles que riuran".

Precisament, Williams havia dedicat el seu últim tuit a la seva filla Zelda, el dia 31, quan la noia va fer 25 anys.

L'Acadèmia d'Arts i Ciències cinematogràfiques de Hollywood ha volgut recordar l'actor amb un emotiu missatge a Twitter reproduït immediatament per milers d'usuaris: "Geni, ets lliure", diu el missatge, acompanyat d'una imatge de la pel·lícula 'Aladí'. Un gest de complicitat al recordat paper de l'actor com a veu del geni de la llàntia meravellosa en la versió en anglès.

El director executiu de Disney, Robert Iger, l'ha definit com un "geni de la comèdia i un actor increïble", i des de 'Barri Sèsam' l'han recordat com algú que "sempre va fer riure i somriure" amb una simpàtica foto de l'actor al programa.

"", ha dit el seu col·lega Steve Martin a Twitter en assabentar-se de la notícia.

La llatina Zoe Saldana ha assegurat que no troba les paraules per "expressar la tristesa per aquesta pèrdua tràgica", i Michelle Rodríguez ha recordat amb nostàlgia els moments de riures i llàgrimes que ha viscut a través de les interpretacions de Williams.

John Cusack, Mandy Moore, George Takei, Mara Shriver, Shannen Doherty, Mia Farrow, Kevin Spacey i Faye Dunaway han sigut alguns dels artistes que també han recorregut a les xarxes socials per expressar el seu condol.

Lenny Kravitz ha triat una fotografia que es va fer amb Williams durant el rodatge d''El majordom', a Nova Orleans, per recordar el guanyador d'un Oscar per 'L'indomable Will Hunting'. "Va ser un honor coneixe't", ha afirmat el cantant.

Lindsay Lohan, per la seva banda, ha parlat de la "bondat" de Williams, a qui va conèixer en el seu primer dia de filmació de 'Tu a Londres i jo a Califòrnia'. "Quina pèrdua tan gran", ha afirmat l'actriu.

Zachary Quinto i Anna Kendrick han recorregut a una de les frases més icòniques de la filmografia de Williams, l'extracte del poema 'Oh, capità, el meu capità!', escrit per Walt Whitman, que va recollir l'esperit del drama juvenil 'El club dels poetes morts', que l'actor va protagonitzar el 1989.

La mort de l'actor també ha commogut la família presidencial nord-americana. Barack Obama, la seva dona i les seves filles han lamentat la pèrdua de Williams i l'han qualificat d'intèrpret "únic".

"Va arribar a les nostres vides com un estrany, però ha acabat tocant cada element de l'esperit humà. Ens va fer riure. Ens va fer plorar. Va lliurar el seu immesurable talent als que més ho necessiten, des de les nostres tropes a l'estranger fins als marginats als nostres carrers", ha expressat la família Obama en un comunicat.

Des de la Cambra de Comerç de Hollywood s'ha informat que avui es col·locaran unes flors com a tribut damunt l'estrella que porta el nom de Robin Williams al passeig de la Fama.

stats