Música
Cultura 29/07/2022

Retiren la demanda contra Bob Dylan per abusos a una nena de 12 anys el 1965

Els advocats del músic acusen la demandant d'haver destruït proves que comprometen la integritat del cas

2 min
Bob Dylan

BarcelonaLa dona que va acusar Bob Dylan d'haver abusat sexualment d'ella quan tenia només 12 anys ha retirat aquest dijous la demanda contra el músic. L'anunci s'ha produït l'endemà que els advocats de Dylan acusessin la dona d'haver destruït proves que comprometien la integritat del cas de forma "irreparable", segons informa Billboard. La retirada de l'acusació s'ha fet "amb prejudici", fórmula legal que s'utilitza als Estats Units per indicar que el cas està tancat i ja no es podrà reobrir. "És indignant que aquest cas hagi arribat a existir", ha dit l'advocat principal de Dylan, Orin Snyder.

La dona, coneguda només per les inicials J.C., al·legava que havia tingut contacte amb Dylan "durant un període de sis setmanes entre abril i maig de 1965" i que el músic havia establert una "connexió emocional" amb la denunciant per "abusar sexualment d'ella" al Chelsea Hotel de Nova York amb l'ajuda de "drogues, alcohol i amenaces de violència física".

Historiadors de la música i especialistes en Dylan ja van qüestionar les acusacions a partir de documentació que demostrava que Dylan no va ser a Nova York la major part d'aquells mesos. Primer, tocant a Califòrnia i Vancouver a principis d'abril i, a partir del 26 d'aquell mes, de gira pel Regne Unit, una sèrie de concerts documentats pel cineasta D.A. Pennebacker al film Don't look back i que es va allargar fins al 10 de maig. Dylan i la seva parella, Sara Lownds, van viatjar posteriorment a Portugal i el 23 de maig ja eren novament a Londres per fer una actuació que es va posposar a l'1 de juny perquè el músic va haver d'ingressar en un hospital londinenc a causa d'una infecció vírica.

Un judici caòtic

El procés judicial ha estat envoltat de confusió des de la vista inicial, el 15 de desembre de l'any passat, quan l'advocat de Dylan va alertar que la demandant no havia entregat els missatges de text que el tribunal havia requerit. Uns dies després, els advocats de l'acusació van notificar al jutge que havien sigut acomiadats per la demandant sense cap mena d'explicació, un moviment que els advocats de Dylan van atribuir a una estratègia per evitar l'ordre d'entrega dels documents i l'amenaça de sancions.

La posició de la demandant va empitjorar aquest dimecres quan la defensa de Dylan va informar el jutge que no havia rebut "dotzenes de correus electrònics" que havia requerit a la demandant i que, segons els advocats, ella havia destruït a propòsit. Els suposats missatges posaven en dubte les al·legacions contra Dylan, de manera que la defensa de Dylan va exigir que el jutge tanqués el cas i imposés sancions econòmiques a la demandant. L'endemà mateix l'acusació ha estat retirada.

stats