Cultura 14/06/2021

Reobre el Tablao Flamenco Cordobés de Barcelona

La sala lamenta la greu situació dels 'tablaos' i dels artistes de flamenc catalans

Ara
1 min
Tablao Flamenco Cordobés

BarcelonaL'històric Tablao Flamenco Cordobés, situat a la Rambla de Barcelona, reobrirà el 19 de juny, després de catorze mesos de tancament per la pandèmia, durant la qual va celebrar el 50è aniversari. Ho farà amb les limitacions d'aforament que imposen les mesures de prevenció del covid-19, i únicament els dissabtes, en una sola sessió.

Els tablaos tenen un aforament mitjà de 80 a 100 persones i les mesures de distanciament redueixen l'aforament un 30%. De fet, tant a Barcelona com a Madrid o Sevilla "ja han tancat de manera definitiva un 30% dels tablaos que hi havia abans de la pandèmia", lamenten des de la sala de la Rambla.

Amb la reobertura, Tablao Flamenco Cordobés pretén "ajudar a dinamitzar la recuperació de l'activitat cultural de la ciutat i posar de manifest la greu situació que tenen davant seu els tablaos i les sales de música en directe en general, i molt especialment els artistes de flamenc catalans", molt afectats pel tancament cultural que ha suposat la pandèmia.

D'altra banda, dins la campanya Baixa a la Rambla organitzada per Amics de la Rambla amb l'Ajuntament de Barcelona, el Tablao Cordobés presentarà diverses activitats que es desenvoluparan el dia 18 de juny en aquesta popular artèria barcelonina, a l'altura de la façana del tablao. A les 19 hores hi haurà una flashmob a càrrec de la bailaora Karime Amaya, neboda-neta de Carmen Amaya. Karime Amaya també participarà en un espectacle gratuït a les 20.30 h.

Durant aquest any en què ha estat tancat, el Tablao Cordobés ha promogut la creació de la plataforma Tablaos Emblemàtics, que s'ha dirigit a les administracions per demanar suport i ajuda per protegir aquest patrimoni cultural que a Catalunya té més d'un segle de vida.

stats