MÚSICA
Cultura 14/06/2017

La reinterpretació del cant de la sibil·la a 'Mystirio Sibylla'

Es tracta d'una proposta musical de nova creació en format CD, obra de Miquel Brunet i Francesc Vicens i que té les veus de Carme Jaime, Júlia Colom i Noemí Garcies

Ara Balears
2 min
les veus de 'Mystirio Sybilla' són Carme Jaime, Júlia Colom i Noemí Garcies.

Palma'Mystirio Sibylla' és una proposta musical de nova creació en format CD nascuda de l'experimentació i de la reflexió a partir de la figura enigmàtica de la sibil·la com a font d'inspiració. L'obra, ideada pel musicòleg Francesc Vicens i el productor musical Miquel Brunet, té l'origen en l'obra 'Ferments' (Ona Edicions, 2015) i reflecteix un procés creatiu que ha durat diversos mesos basats en la improvisació i la manipulació de sons gràcies als recursos tecnològics que ofereix la tecnologia.

El projecte es presenta aquest dijous, 15 de juny, a les 20 hores a la seu de l'Estudi General Lul·lià de Palma i hi seran els dos autors i les cantants Carme Jaime, Júlia Colom i Noemí Garcies.

La presentació del disc 'Mystirio Sibylla' és el 15 de juny a les 20 hores a l'Estudi General Lul·lià.

'Mystirio Sibylla' es compon de sons acoblats i de superposicions amb la finalitat d'aconseguir ambients sonors i emocions que ens evoquin aquells elements que imaginam de la sibil·la: la cova, el buit, l'antigor i en definitiva el misteri de les sibil·les.

Soles o acompanyades les sibil·les que participen en la peça bolquen tot el seu bagatge musical a l'obra. Així, jazz, músiques urbanes i fins i tot algunes notes de la sibil·la donen pas a una nova estètica que suposa un gir complet a les sibil·les de sempre.

Mitjançant els experiments de la música concreta, procediments creatius del segle XX, el projecte dona una nova forma a una de les manifestacions més suggeridores i evocadores del nou mil·lenni, la Sibil·la. Pel seu caràcter imbatible al temps i la seva dimensió cultural de gran vigència, els autors consideren l'obra un ítem de la cultura contemporània que mitjançant un referent de passat es mostra amb el llenguatge del seu temps. Les veus de 'Mystirio Sybilla' són Carme Jaime, Júlia Colom i Noemí Garcies, tres perfils experimentats en la Sibil·la que en distinta mesura han desenvolupat una carrera musical pròpia.

stats