TEATRE
Cultura 31/05/2017

Un immens Oriol Pla duu a escena la vida i la mort d'un jove activista a 'Ragazzo'

L'obra multipremiada es representa aquest dijous i divendres al teatre Principal de Palma

Margalida Mateu
2 min
Oriol Pla és el protagonista de 'Ragazzo', l'u i dos de juny serà al Teatre Principal de Palma.

Palma'Ragazzo' "és una història que volíem explicar des del teatre". És una peça de Lali Álvarez i interpretada per Oriol Pla (Incerta Glòria) que fa un recorregut per les darreres hores de Carlo Giuliani, un activista antiglobalització que va ser mort el 2001 a la ciutat italiana de Gènova durant una manifestació per protestar contra la cimera G-8.

Pla i Álvarez es conegueren al teatre i és des del teatre que transmeten aquesta peça multipremiada i que arriba al teatre Principal de Palma aquest dijous i divendres a les 20 hores.

Es tracta d'un espectacle per a un sol actor, "però no és ben bé un monòleg, hi ha més veus". Oriol Pla ho dona tot a l'escenari, és un personatge molt intens durant l'hora i vint minuts que dura la funció. Precisament, Pla va guanyar el 2015 el Premi al millor actor revelació per aquest paper.

"Veiem necessari apropar aquest tipus de personatges, estam acostumats a veure al teatre personatges de reis, prínceps, gent amb poder, i en aquesta obra, hi veiem un xaval que podria ser el teu veí, cosí o un col·lega, i el que feim és obrir les portes de casa seva i presentar-te'l, i l'acabes estimant", relata Álvarez.

L'actor Oriol Pla i la directora i autora de 'Ragazzo' Lali Álvarez.

La directora i actor anaren a Gènova a conèixer la mare de Carlo Giuliani. "Ella sempre diu: 'La vida del meu fill és privada, però la mort del meu fill és pública, és un fet social". "Nosaltres a 'Ragazzo' feim pública la part de la vida d'un jove, no de Giuliani, perquè no és una biografia, sinó que està inspirat en els joves que érem l'any 2002, per acabar parlant d'un fet més col·lectiu com fou Gènova", explica l'actor.

Ragazzo és de la companyia Teatre Tot Terreny i, entre d'altres, ha guanyat el Premi de la crítica al millor espectacle per a joves 2015, premi Serra d'Or al millor espectacle teatral 2015 i Premi del públic al millor espectacle de la Feria Internacional de Teatro y Danza de Hues.

stats