PROPOSTA CULTURAL
Cultura 08/08/2017

Richard Bona presenta ‘Mandekan Cubano’ a sa Pobla

Més música, cinema, contacontes, dansa, exposicions i altres activitats. Explicau-nos les vostres propostes a info@arabalears.cat

Ara Balears
16 min

Richard Bona: ‘Mandekan Cubano’ / Jazz

Plaça Major de sa Pobla / Dia 9 a les 22.30 h

Richard Bona.

Richard Bona presenta una proposta plena de ritme que ha anomenat ‘Mandekan Cubano’. Envoltat per sis músics de l’illa, Bona es proposa explorar la relació entre la música de l’Àfrica occidental, d’on van sortir els esclaus que revolucionarien la música a l’altre costat de la mar, i les tradicions cubanes, hereves directes del ritme africà. Es tracta d’un viatge interminable d’anada i tornada en què Richard Bona se sent còmode com ningú. Contrabaixista, cantant i multiinstrumentista, Richard Bona (Camerun, 1967) és un dels músics africans que millor han sabut fusionar els sons i tradicions musicals de la seva Àfrica natal, la influència europea i el millor jazz americà. La seva música és una emocionant barreja de cultures, una meravellosa contribució a la sostenibilitat del llenguatge universal.

‘An enemy of the people’ / Cinema

Parc de la Mar (Palma) / Dia 9 a les 21.30 h

‘An enemy of the people’.

Projecció d’‘L’enemic del poble’ en versió original i subtitulada en castellà. A principi del segle XIX, un científic, el doctor Thomas Stockmann, descobreix que l’aigua del seu poble està contaminada. Disposat a avisar-ne la comunitat, es troba amb l’oposició de ciutadans influents, entre els quals hi ha el seu propi germà i el batle, que estan més preocupats dels doblers que suposarà desinfectar l’aigua i la pèrdua de clients al balneari que per la slaut de la gent. Stockmann serà víctima d’un complot per posar en dubte la seva reputació professional.

Xerefusió / Música

Biblioteca Can Torró (carrer d’en Serra, 15. Alcúdia) / Dia 9 a les 22 h

Xerefusió.

Xerefusió, xeremiers d’Alcúdia i Sineu. Un repertori del folk al rock amb cançons que no són pròpiament de xeremies malgrat que siguin tradicionals. Un recorregut per romanços i nova cançó per acabar amb cançons clàssiques del rock català. Un projecte d’ Aina Cerdà Alenyà, Josep Mestre Noguera i Dora Riutord amb les veus de Dora Riutord i Victòria Riutord.

Carles Trepat / 56è Festival de Pollença

Claustre de Sant Domingo (Pollença) / Dia 9 a les 22 h

Carles Trepat.

Nascut a Lleida (1960), Carles Trepat va iniciar els estudis de guitarra amb Jordi Montagut. Ha estat alumne d’Emili Pujol, Josep M. Sierra, Eduardo Sáinz de la Maza, José Tomás i Alberto Ponce. Ha guanyat premis prestigiosos i ha recorregut escenaris i festivals d’arreu del món. Han tingut un relleu especial les seves actuacions al Wigmore Hall i al Queen Elisabeth Hall de Londres, al Teatre de la Maestranza de Sevilla i al Conservatori Txaikovski de Moscou. Com a solista ha col·laborat amb orquestres com l’English Chamber Orchestra, la Ciudad de Granada, la I Musici, els Solistes de Zagreb o la Philarmonique de Montpeller, i amb directors com Josep Pons, Leopold Hager, García Asensio i Neville Marriner. Trepat interpreta habitualment amb guitarres històriques d’Antonio Torres, Joseph Pagés i Conde Hermanos. Ha enregistrat diversos CD, dos dels quals estan dedicats a la música de Manuel Quiroga i Frederic Mompou i el Albaicín, que registra per primera vegada una peça de la Iberia d’Albèniz a guitarra sola.

‘La vida d’en Carbassó’ / Cinema

Centre Cultural de Portocristo / Dia 9 a les 20 h

‘La vida d’en Carbassó’.

Versió en català. Després de la sobtada mort de la seva mare, Carbassó, un nin de 9 anys tan menut com valent, es fa amic de Raymond, un simpàtic policia. Aquest l'acompanya a la llar d'acollida on haurà de conviure amb altres orfes de la seva edat tan maltractats per la vida com ell. De tot d'una Carbassó es troba molt estrany dins un món que no coneix. Emperò lluitarà amb totes les seves forces per tal de superar totes les dificultats i d'adaptar-se a la seva nova vida lluny de tot el que ha conegut fins aleshores.

Marató de contacontes

Alaró / Dia 9 a partir de les 10 h

Marató de contacontes.

Marató de contacontes amb motiu de les festes de Sant Roc d’Alaró:

10 h: Biel Simonet a la sala d’exposicions de Son Tugores.

11 h: Joan Carles Carbonell a la sala de plens de l’Ajuntament.

12 h: Josep Riera al pati de l’escoleta Es Nieró.

13.15 h: Clara Frau ‘Fuguyoga’ al pavelló cobert del camps d’esports.

17.30 h: Gina Pellarini i Serena Orozco (conte en alemany i català) a la torre de l’Electricitat.

18.30 h: Guillem Cladera a la plaça del Porrossar.

19.30 h: Cap i Coda amb Antònia Coll al Teatre d’Alaró.

‘Tres cuartas partes’ / Dansa

Port de Maó / Dia 9 a les 21 h

‘Tres cuartas partes’.

Dansa lliure al port amb ‘Tres cuartas partes’. Dansa itinerant, amb deu intervencions de dansa de la companyia Vuelta y Vuelta. L’inici serà a l’escala de la costa del General.

Enric Verdaguer / Música

Es Claustre (pati del claustre del Carme, 50. Maó) / Dia 9 a les 22 h

Enric Verdaguer.

A la tardor de 2015 va sortir a la venda ‘Moonstruck’, la carta de presentació del nou talent musical, Enric Verdaguer. Una col·lecció de cançons a cavall entre el folk i l’indie que confirmen aquest jove d’Igualada, a només 21 anys, com una de les grans propostes musicals. L’àlbum es confirma con un recorregut musical molt personal guiat per la inseparable guitarra acústica del compositor, amb parades en el rock, el soul i, fins i tot, la bossa nova. Un artista sòlid, tot i la seva joventut, introspectiu a vegades i exquisit sempre. Un poeta i creador de melodies senzilles però vigoroses i molt variades.

‘Alteritats’ / Inauguració de l’exposició

Museu i fons artístic de Porreres (carrer d'Agustí Font, Prevere, 23). Dia 9 a les 19.15 h. Fins al 30 de setembre