Cultura 01/03/2020

La primera trobada de corals de persones majors a Mallorca omple el teatre Xesc Forteza de gom a gom

L'objectiu de l'activitat és impulsar l’envelliment actiu i fomentar l’autonomia personal

Ara Balears
2 min
El concert d'una de les corals participants en el certàmen

PalmaEl Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma ha acollit la primera trobada de corals de persones majors, un acte que dona el sus a la quarta edició del Certamen d’Arts Gent Gran que organitza la Direcció Insular de Promoció Sociocultural del Departament de Presidència del Consell de Mallorca.

En el concert, el primer dels quatre que corresponen a la disciplina d’arts musicals, hi participaren cantaires de l’associació Persones Majors de l’Encarnació, Amics de la tercera edat Bona Gent, Esplai Gent Gran del Fortí, Persones Majors de Son Sardina, Gent Gran de Son Ferriol i Gent Gran del Camp Redó.

Durant l’acte, al qual assistiren el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular de Promoció Sociocultural, Carolina Abad, cadascuna de les sis associacions va oferir un repertori de dues cançons, amb acompanyament instrumental.

El Consell de Mallorca ha apostat per donar continuïtat a aquesta iniciativa que, a més de servir de plataforma d’expressió musical, escènica o plàstica a la gent gran de Mallorca, impulsa l’envelliment actiu i fomenta l’autonomia personal de les persones majors mitjançant activitats comunitàries, integradores i participatives.

En total, 27 corals de gent gran d’arreu de Mallorca intervindran enguany en el IV Certamen d’Arts en la disciplina musical, amb una assistència de devers mil persones. Els pròxims concerts es duran a terme el dissabte 14 de març a l’Auditori de Porreres, amb l’actuació de set associacions; el 21 de març a l’auditori Sa Màniga de Cala Millor, on participaran unes altres set associacions, i el 28 de març a l’Auditori d’Alcúdia, amb l’actuació de cantaires de set associacions de gent gran.

Ja durant el mes d’abril i maig tindrà lloc el certamen en la disciplina de teatre, i el mes de juny, el d’arts plàstiques. El lliurament dels premis a totes les disciplines serà el mes de setembre al teatre Principal de Palma, en la gala de cloenda del IV Certamen d’Arts Gent Gran.

stats