Cultura 05/04/2019

Presenten a Sant Lluís les II Trobades Literàries de la Mediterrània Albert Camus

L'exposició fotogràfica d'Isabel Muñoz, 'L'antropologia dels sentiments', ha obert la segona edició

Iván Martín
1 min
L'obra d'Albert Camus i el seu vincle amb Menorca convida a l'organització a dur a terme la segona edició de les Trobades.

Sant Lluís'Els camins de la rebel·lia' és l'eix principal de les II Trobades Literàries Albert Camus, que se celebraran del 25 al 28 d'aquest mes, i que avui han estat presentades a Sant Lluís. L'exposició fotogràfica d'Isabel Muñoz, 'L'antropologia dels sentiments', ha obert la segona edició. Les Trobades comptaran amb la presència d'una trentena d'escriptors, artistes, pensadors, periodistes i experts en l'obra d'Albert Camus.

La directora de l'esdeveniment, Sandra Maunac, ha definit l'esdeveniment com "el més rebel en la seva temàtica i més internacional en la varietat dels seus participants". Per la seva banda, la batlessa de Sant Lluís, Montse Morlà, ha emfatitzat la "solidesa" del projecte, així com la seva gran "repercussió, fet que consolida les Trobades de cara al futur". Com a acte previ a les jornades s'ha inaugurat l'exposició de la guanyadora del Premi Nacional de Fotografia i dues vegades guardonada amb el World Press, Isabel Muñoz.

Entre els participants destaquen els escriptors Erri de Luca (Itàlia), Cristina Morales (Espanya), Tahar Ben Jelloun (Marroc) i Haifa Zangana (Iraq); els pensadors Elias Sanbar (Palestina), François Cheval (França) i Pedro Olalla; els cineastes Amos Gitai (Israel) i Jihan El Tahri (Líban), i els artistes Alfredo Jaar (Xile), Zineb Sedira (Argèria), Isabel Muñoz (Espanya) i Jacques Ferrandez (França). També hi participaran periodistes como Edwy Plenel i Bernard Guetta de França, Juan Cruz, Lluís Foix i Olga Rodríguez de Espanya.

stats