Arts escèniques
Cultura 31/05/2023

'Les preposicions' d'Aina de Cos arriba al teatre Principal d'Inca

A l'obra, la dramaturga i actriu narra els episodis d'assetjament i abús de poder que va viure

ARA Balears
1 min
Les actrius que participen a l'obra 'Les preposicions' d'Aina de Cos

PalmaEls episodis d'assetjament i abús de poder que va viure Aina de Cos "en un centre d'ensenyament superior per part d'un docent" ha estat l'origen de l'obra Les preposicions, una obra que arribarà aquest 3 de juny al teatre Principal d'Inca, on es farà una única funció. El passat mes de desembre l'obra va passar ja pel teatre Principal de Palma i en aquella ocasió la dramaturga i actriu va explicar que els "fets violents que deixen marca" i varen quedar molt temps dins seu són el punt de partida del text teatral.

Tot i que varen passar ja fa temps, no va ser fins que es varen fer públics fets semblants a altres escoles, tant a Catalunya com a les Balears, que es va decidir a escriure l'obra. "Les preposicions parla de l'assetjament i l'abús de poder, però també de l'amistat, del pas del temps, de cinc dones reals que comparteixen un passat comú i estan construint, cada una com pot, el seu camí cap a la realització professional i personal amb el seu bagatge", ha detallat.

Cal recordar que es tracta d'una coproducció del Principal amb El Somni Produccions, amb un text original de De Cos —que també és una de les intèrprets— i amb direcció de Marta Aran. A més de l'autora, també pujaran a l'escenari Alexandra Palomo, Alicia Garau, Marga López i Sofía Muñiz.

stats