Cultura 15/12/2022

L'OCB presentarà el documental sobre la seva història en la Nit de la Cultura

L'entitat també informarà sobre l'Acampallengua 2023, una activitat que es recupera 11 anys després de la darrera vegada que es va fer

2 min
Presentació del nou calendari de l'OCB

PalmaL'OCB ha anunciat aquest dijous els darrers detalls de la Nit de la Cultura, l'acte anual més prestigiós de l'entitat, que inclou la presentació del tràiler 60 i molt +, actuacions musicals i la recuperació de l'Acampallengua, una de les activitats més emblemàtiques de Joves per la Llengua que torna 11 anys després de la darrera vegada que es va fer, que va ser el 2012 a Manacor. Durant l'esdeveniment, que presentaran Antoni Mateu i Marta Bergas, hi actuaran els grups musicals O-Erra, Cap Pela, David Cabot, David Alegret i Rubén Fernández, i Gemma Mar.

Per la seva banda, els guanyadors dels premis 31 de Desembre han declarat que se senten "molt agraïts" per haver rebut aquest honor i han apuntat tant la necessitat com la importància que existeixin esdeveniments com aquest. Així, han expressat tenir "grans expectatives sobre la gala", que tindrà lloc aquest dissabte, 17 de desembre, al teatre Principal d'Inca. Han afegit que el fet de ser premiats l'any del 60è aniversari de l'OCB els suposa "un orgull especial".

"Amb Inca promovem la descentralització de l'OCB alhora que reconeixem el nou teatre Principal com a focus de cultura i el municipi com a referent cultural", ha assegurat a l'ARA Balears el president de l'entitat, Joan Miralles. "Amb els premis valoram l'esforç de persones i entitats d'àmbits i trajectòries molt diversos que convergeixen per fer més gran la nostra cultura, i entre els premiats hi trobam tot tipus d'àmbits, trajectòries i edats", ha precisat.

Pel que fa a 60 i molt +, es tracta d'un documental que travessa el passat de l'entitat i apunta els eixos d'actuació per al futur de la institució. La pel·lícula està dirigida per Ferran Bex, s'estrenarà durant el primer trimestre del 2023 i recollirà moments històrics com el naixement de l'entitat, el treball de sensibilització durant la repressió franquista, la històrica manifestació a favor de l'autonomia el 20 d'octubre del 1977 i el canvi generacional, que tindrà noves reivindicacions que s'adaptaran a un món canviant.

L'Obra també ha presentat el nou calendari de l'entitat, que enguany ha estat creat per la il·lustradora Maribel Castells. El calendari commemora els 60 anys de l'entitat a la manera d'una història d'amor amb Mallorca. D'aquesta manera, 12 poemes breus vestiran els diferents mesos de l'any, ordenats del més antic, de Ramon Llull, al més nou, de Clara Fiol. També inclourà glosa popular i cançons de Maria del Mar Bonet i Antònia Font.

D'altra banda, en la Nit comptarà hi col·laboraran IB3 i el Canal 33. També tindrà el suport de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament d'Inca. Les entrades per a l'esdeveniment continuen a la venda i es podran reservar fins al dia de la gala.

stats