Cultura 01/08/2019

El PP i Vox persegueixen els organitzadors del festival de Música Urbana Reivindicativa

El partit d'extrema dreta ha fet públics el nom i el cognom d'un dels principals impulsors de l'esdeveniment

Alba Tarragó
2 min
Cartell del MUR

PalmaEl Partit Popular i Vox han mostrat aquest dijous el seu rebuig cap al festival de Música Urbana Reivindicativa, programat per al 12 d'octubre a Felanitx. Concretament, el PP ha demanat cancelar la suposada actuació del raper Valtonyc, cap de cartell. La formació d'extrema dreta, per la seva banda, ha criticat la dotació de 12.000 euros per part del Govern a un dels organitzadors, del qual han difós el nom i el cognom en un comunicat. Respecte d'això, l'afectat denuncia que "es faci campanya" contra la seva persona.

La denúncia de Vox se centra en el "finançament de 12.000 euros per a un concert de Vatonyc a Mallorca per part del Govern balear". Tot i això, l'organització del MUR afirma que tant aquest partit com el PP "han donat per fet que hi actuarà", quan l'aparició del raper mallorquí al cartell del festival es deu a un "intent que no quedi en l'oblit". La intenció dels impulsors de l'esdeveniment "és, precisament, que hi pugui actuar", però són aquestes formacions les que "prohibeixen un dret tan fonamental com el d'expressió i reprimeixen una persona que està exiliada".

12.000 euros d'un pressupost de 150.000

Pel que fa a la dotació econòmica, l'organització recorda que, al mateix BOIB, on apareix la quantitat destinada al MUR, hi apareixen 50 activitats culturals més. Entre aquestes, assenyalen des de l'organització, hi ha el Mallorca Live Festival, al qual se li va concedir un pressupost de 60.000 euros. "A diferència d'aquesta entitat privada, el nostre objectiu principal no és el lucre, sinó defensar la cultura autòctona, la llengua i el feminisme", recorden.

"Calculam que el cost total del festival és de 150.000 euros, dels quals només n'hem rebut 12.000", declaren. A més de denunciar les situacions que viuen els artistes, asseguren "vetlar perquè els contractes estiguin basats en les guies del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya (SMAC)" i "donar veu a artistes locals que són menys coneguts".

stats