ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 03/10/2017

El PP demana la dimissió de Francesc Miralles i Carlos Forteza per unes imatges filtrades d'una obra de teatre que no ha vist

La polèmica prové d'un vídeo filmat clandestinament durant l'assaig previ de la representació de l'obra de la companyia El Conde de Torrefiel

M. Mateu
2 min
Els consellers insulars del Partit Popular Joan Rotger i Catalina Cirer han demanat la dimissió del gerent aquest dimarts davant del teatre Principal.

PalmaEl Partit Popular ha demanat la dimissió de Francesc Miralles i Carlos Forteza, director del teatre Principal, per haver programat l'obra 'Escenas para una conversación tras el visionado de una película de Michael Haneke', de la companyia El Conde de Torrefiel, representada la setmana passada a Palma.

La polèmica prové d'un vídeo –de quatre segons de durada– filmat clandestinament durant l'assaig previ a l'estrena de la peça que va ser filtrat a alguns mitjans de comunicació i en el qual es veu un dels actors despullat amb una bandera espanyola fregant l'entrecuix. Els populars denuncien el teatre influenciats per aquest vídeo, no pas per haver vist l'obra.

El teatre Principal considera que "es tracta d'unes imatges totalment tretes de context –mitjançant informació no contrastada– i que en cap cas són ofensives ni entren a discutir sobre ideologies i que no respecten la llibertat de creació de l'artista". Segons el teatre, "aquest no és un espectacle nou, sinó que ha estat de gira per més de 70 teatres de tot l'estat espanyol i fora, i mai abans se n'havia rebut cap queixa".

A més, el Principal assenyala que "l'enregistrament es va fer sense consentiment o autorització prèvia, perquè són una sèrie d'imatges d'un assaig a porta tancada". És per aquest motiu que la Fundació del Teatre Principal va interposar diumenge 1 d'octubre una denúncia davant el Jutjat d'Instrucció núm. 7 de Palma per tal d'aclarir el que ha succeït. Paral·lelament, s'ha sol·licitat al Departament de Funció Pública del Consell de Mallorca que obri un procediment intern per investigar l'autoria d'aquest fet i les seves posteriors conseqüències.

El PP, en aquest sentit, protegeix la filmació i denuncia una "caça de bruixes al teatre Principal". A més, qualifica aquesta investigació interna de "persecució a la plantilla de treballadors del Principal i d'absoluta falta de respecte a l'ètica professional d'aquests, perquè descarrega damunt les seves espatles el pes d'uns fets que únicament són fruit de les responsabilitats dels senyors Miralles i Forteza", han dit aquest dimarts els consellers insulars populars Joan Rotger i Catalina Cirer davant les portes del Principal aprofitant la presentació de la producció del teatre 'La nit de Catalina Homar'.

stats