Cultura 24/02/2020

El guanyador del concurs Pop-rock de Palma actuarà a la revetla de Sant Sebastià amb un contracte de 3.000 euros

S'han establert tres categories (pop-rock, música urbana i heavy metal) i el guanyador de cadascuna passarà a la final, que serà el 21 de juny

Elena Navarro
2 min
Imatge de l'actuació de Black Cats, durant la roda de premsa

PalmaEnmig del passeig del Born i amb una actuació dels Black Cats, l'Ajuntament de Palma ha fet públiques les bases del concurs Pop-rock de Palma, que, segons el regidor de Cultura, Antoni Noguera, vol "promocionar els grups joves" i ser una "mesura més de difusió de la música a la nostra ciutat".

Els grups o solistes interessats es podran inscriure del 2 al 31 de març en una de les tres categories que s'han establert: música urbana, punk metal i pop-rock. A l'abril el jurat en farà una preselecció i passaran a la semifinal un total de 21 bandes, 7 de cada categoria. La semifinal tindrà lloc a Es Gremi, el maig i inclourà amb les actuacions en directe dels grups seleccionats, per les quals se'ls pagarà 250 euros per actuació. L'acte és obert al públic i es faran a les 17 h del dia 17 de maig (punk metal), diumenge 24 (pop-rock) i 31 de maig (música urbana). L'ordre de les actuacions s'establirà per sorteig.

El jurat seleccionarà el millor grup o solista de cada categoria, que passaran a la final i concursaran per l'únic premi del concurs. Se n'afegirà un més per jurat popular, de manera que el públic podrà votar mitjançant Tu Fas Palma, una eina de participació que s'habilitarà aviat. D'altra banda, la final serà el 20 de juny, per commemorar el Dia Europeu de la música (21 de juny), i serà a l'aire lliure, al passeig del Born. Cada grup tindrà 20 minuts per actuar i rebrà de nou 250 euros per l'actuació. Mentre el jurat delibera el premi, hi haurà l'actuació d'un grup convidat de prestigi estatal, el nom del qual es revelarà més endavant.

Bases i premis

Per participar en el concurs s'ha de tenir més de 16 anys i algun dels membres ha d'estar establert a les Balears. Els participants poden ser professionals i tenir treballs enregistrats però no es poden presentar al concurs grups amb més de tres treballs editats. Cada grup ha de presentar dos treballs inèdits i no poden durar més de sis minuts.

El guanyador del concurs Pop-rock 2020 tindrà com a premi una actuació a la revelta de Sant Sebastià 2021 amb un contracte de 3.000 euros. També se'n programarà una actuació dins la Fira B!. El segon i el tercer seleccionats també actuaran a la revetla, però en aquest cas el contracte serà de 2.000 i 1.000 euros, respectivament.

A banda dels guardons, diverses empreses i entitats del sector musical atorgaran uns reconeixements especials als finalistes que ho mereixin. Per exemple, Espora Records editarà un single en vinil; la Fira Internacional del Disc a Mallorca inclourà en la programació una actuació i la revista Mondosonoro oferirà una entrevista, entre d'altres.

A més, Es Gremi entregarà els seus propis premis. Entre ells, destaca un guardó per sis mesos gratuïts d'ús d'un local d'assaig per a la millor solista femenina o al millor grup amb més integrants femenines. Segons ha explicat el gerent de la sala, han fet unes estadístiques i s'han adonat que actualment Es Gremi té uns 500 músics i només 29 són dones. A més, de les 125 bandes que hi assagen, només 22 tenen un component femení i només quatre bandes tenen més d'una dona.

stats