Teatre
Cultura 18/04/2023

"Som un petit príncep que ha tornat vell, però amb un missatge intacte sobre l'amistat"

Miquel Gelabert interpreta 'Léon a la terra dels homes', una revisió de l'obra de Saint Exupéry, dissabte al teatre Principal d'Inca

2 min
L'actor felanitxer Miquel Gelabert, amb Òscar Intente, en el paper d'aviador al muntatge de Maria Pla, que s'interpretarà aquest dissabte al Teatre Principal d'Inca.

PalmaL'actor Miquel Gelabert (Felanitx, 1954) es ficarà aquest dissabte a la pell d'un petit príncep que ha tornat vell, en la revisió del text de Saint-Exupéry que ha fet la dramaturga i directora Maria Pla. Léon a la terra dels homes és un versió del clàssic destinada a un públic adult i que parla de la solitud, l'amistat, la vida i la mort. L'única funció serà aquest dissabte dia 22 d'abril al teatre Principal d'Inca.

"Interpret un petit príncep que ha tornat vell, però que conserva intacte el missatge sobre l'amistat", comenta Miquel Gelabert, qui assegura que se sent molt còmode en la interpretació del personatge. "Qui vingui a veure la funció no ha d'esperar que es trobarà un conte dirigit a infants, sinó que és una conversa entre adults sobre els grans temes de la humanitat", comenta l'actor, qui aquests darrers anys ha interpretat el paper de Josep a la sèrie Pep d'IB3 Televisió, l'entrenyable apotecari que pateix Alzheimer.

L'obra pren el nom de Léon Werth, el novel·lista considerat el millor amic de Saint-Exupéry, a qui va dedicar El petit príncep, amb un prefaci que es condidera un de les més belles dedicatòries del món. "El text és bàsicament el d'El petit príncep amb alguns fragments intercalats de la novel·la autobiogràfica Terra dels homes, que dona lloc al títol de l'obra", explica Gelabert.

"Pens que aquest petit príncep, que ha tornat vell, amb els cabells descambuixats i reülls, és una mica més real. I això fa que s'acosti més a les persones adultes. En canvi, l'original és més oníric, naïf i ensucrat", argumenta l'actor, qui reconeix que passa "molt de gust d'aquesta interpretació". "Del text original, just en vaig reescriure qualque tros, per fer-me un poc més meu el text. El resultat final és que m'agrada molt, perquè sent que emociona", diu Gelabert.

stats