Cultura 14/07/2014

Peeping Tom porta 'Vader', una reflexió sobre la vellesa i la memòria, al Grec

El festival també acollirà 'Ubu Roi', de la companyia Cheek by Jowl, i 'El testamento de María', dirigida per Agustí Villaronga

Núria Juanico
2 min

BarcelonaL'espectacle de dansa 'Vader', una coproducció de la companyia Peeping Tom i el Grec Festival de Barcelona, es representarà del 16 al 18 de juliol al Mercat de les Flors. Dirigida per Franck Chartier, la producció gira al voltant d'un ancià que se submergeix en els propis records i va perdent, a poc a poc, la noció de la realitat. L'home viu en una residència per a la gent gran ubicada en un soterrani que només disposa d'una petita obertura al capdamunt d'uns murs de més de set metres d'alçada. En aquest escenari, el protagonista reflexiona sobre "com pot viure en un entorn d'aquestes característiques i com pot oblidar aquells moments de la seva vida que no li agraden", explica Chartier.

En un registre molt diferent, el Grec també acollirà la representació d''Ubu Roi', dirigida per Declan Donnellan. Es tracta d'una versió moderna del text escrit per Alfred Jarry, en què els membres d'una família burgesa fan visibles les seves veritables obsessions. Conspiracions, tiranies i assassinats sanguinaris emergiran en un espectacle a càrrec del repartiment francès de la companyia Cheek by Jowl.

El cineasta Agustí Villaronga porta al Grec 'El testamento de María', el seu primer muntatge com a director teatral. L'obra, protagonitzada per l'actriu Blanca Portillo, és una adaptació de la novel·la homònima de Colm Toibín en què relata els darrers dies de vida de la Verge Maria. L'espectacle tindrà lloc del 17 al 20 de juliol ala Capella MACBA. En les mateixes dates però al Mercat de les Flors es representarà 'Nerium Park', que es va estrenar al Festival Temporada Alta i va guanyar el Premi Quim Masó 2013.

Dins el Festival Grec també es representarà 'Onze.Nou.CATorze (1714)', un muntatge musical escrit per Víctor Alexandre, Roger Cònsul i Pere Planella. En dansa, el col·lectiu ARTAS presentarà els seus projectes del 17 al 19 de juliol a l'Antic Teatre. Pel que fa a les actuacions musicals, la sala Barts serà l'escenari dels concerts de Josh Rouse, el 16 de juliol, i d'Anouska Shankar, el 17 de juliol.

stats