Exposició
Cultura 14/09/2023

Pedro Cabrita il·lumina la Llotja de Palma amb la seva obra 'Mar interior'

L'exposició inclou una instal·lació de 700 llums led i es pot visitar fins al 18 de febrer del 2024

ARA Balears
1 min
Pedro Cabrita i, en terra, una mostra de la seva obra

PalmaL'artista Pedro Cabrita inaugura l'exposició Mar Interior aquest divendres a la Llotja de Palma. La mostra té com a protagonista la llum amb la instal·lació d'aproximadament 700 llums led i es pot visitar fins al 18 de febrer del 2024.

Durant una roda de premsa oferta aquest dijous, Cabrita ha explicat que l'elecció de la llum fluorescent és perquè "no té ànima", perquè és la que s'utilitza als "ambients febrils i operaris i és com un dibuix". El seu interès per la llum, igual que en el passat per l'aigua, té a veure que, "per a moltes religions", tant la llum com l'aigua estan "profundament connectades amb la cerca de l'origen de la vida".

Cabrita ha dit que la proposta de plasmar el seu art en un edifici com la Llotja li va suposar "un desafiament", ja que havia de combinar un espai que es va erigir el segle XV amb una obra moderna. "Als desafiaments no se'ls dona l'esquena", ha afirmat.

A la presentació hi han assistit la presidenta del Govern, Marga Prohens; el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá; el director general de Cultura i Esport, Pedro Vidal, i el batle de Palma, Jaime Martínez. Prohens ha afirmat que aquest no serà l'únic esdeveniment cultural que acollirà la Llotja, ja que treballaran amb la Direcció General de Cultura i l'Ajuntament de Palma perquè hi hagi "una promoció constant d'artistes" a aquest edifici històric.

stats