Cultura 28/03/2022

El paper de la dona al món antic, protagonista del Festival de Cultura Clàssica

L'associació Maremagnum, amb la complicitat de les institucions públiques, ha presentat una programació que s'allargarà tot el mes d'abril

2 min
Membres de l'associació Maremagnum, i la consellera insular de Cultura, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll.

PalmaDesprés de dos anys sense poder-se fer, el que des del 2015 va ser el festival Maremagnum torna amb un nou nom, Festival de Cultura Clàssica, i una nova programació, que arrancarà dia 2 d'abril i s'allargarà fins dia 30. Amb la dona a l'antiguitat com a protagonista, el programa inclou diferents activitats a Palma, Pollença, Manacor, Sencelles, Costitx, Montuïri i Alcúdia; l'objectiu és difondre i acostar la cultura clàssica a la ciutadania. Lluís Garía, un dels responsables de l’associació Maremagnum, ha destacat l’obra de teatre Cal·lipatira, una mare a Olímpia, amb Maria Antònia Mulet i text de Joana Maria Noguera; es farà divendres, 8 d'abril, a la Misericòrdia (20.30 h).

Programa del Festival de Cultura Clàssica

L'associació Maremagum, amb la complicitat del departament de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca i la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, ha elaborat una agenda d'activitats que començarà els dies 2 i 3 d'abril amb diferents visites. Així, dissabte, dia 2, la jornada es concentrarà a Manacor: hi haurà una visita guiada al jaciment prehistòric a l'Hospitalet vell (10.30 h), una altra al Museu d'Història de Manacor (12.30 h) i, finalment, una trobada al jaciment tardoromà de Son Peretó (16 h). Diumenge, la visita serà a Sant Vicenç, Pollença, a les coves de l'Alzinaret.

Entre el 7 i el 10 d'abril, al pati de la Misericòrdia es convertirà en un fòrum, on es desenvoluparan conferències, petites mostres de teatre, tallers i altres activitats. La conferència inaugural, Roma tiene nombre de mujer, serà dijous, 7 d'abril (19h.), i la impartirà Isabel Barceló. En total, segons ha enumerat la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, hi haurà quatre conferències, quinze tallers de recreació històrica, una mostra gastronòmica, una mostra de teatre clàssic, dos contacontes i dos espectacles de recreació històrica. A més de les set rutes guiades a Alcúdia, Montuïri, Manacor, Pollença, Sencelles i Costitx. Així mateix, Coll ha dit que la programació de divendres dematí està destinada exclusivament al públic escolar, i ja hi ha més de 400 inscripcions confirmades.

La vicepresidenta del Consell i responsable de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, també ha assistit a la roda de premsa.

stats