Cultura 07/08/2020

Palma Film Office ha gestionat 58 sol·licituds de rodatges durant el primer semestre

D'aquests projectes audiovisuals, onze eren reportatges o documentals i vuit de cinema

Ara Balears
1 min
Imatge d'un rodatge a Palma.

PalmaPalma Film Office va gestionar durant el primer semestre d'enguany un total 58 sol·licituds de rodatges. En concret, els projectes audiovisuals atesos varen ser 11 de reportatges o documentals, 10 de publicitat, 9 de fotografia, 8 de cinema i 20 d’altres tipus d’iniciatives audiovisuals. Algunes de les empreses que han rodat durant el primer semestre de 2020 a Palma són marques internacionals com Decathlon, Volkswagen, Booking, Voll-Damm, Dacia... i empreses locals i associacions com Camper, ONCE i Aspanob, entre altres.

Rodrigo Romero, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha destacat el suport de Palma Film Office a la producció de dos destacats espots institucionals: el del govern espanyol #SalimosMásFuertes, rodat íntegrament a Mallorca, i el del Consell Insular de Mallorca per reactivar la imatge de l'illa com a destinació turística segura, protagonitzat pel tennista Rafel Nadal.

Romero ha afegit que el mes de juliol passat Palma Film Office va tramitar 14 sol·licituds de rodatges, "la qual cosa indica que el sector està recuperant l'activitat", ha opinat. A més, també ha destacat que Palma Film Office va participar en les reunions convocades per reactivar la producció audiovisual juntament amb el Govern, la Delegació del govern espanyol, Mallorca Film Commission, Demarcació de Costes i la FELIB.

El regidor Romero ha manifestat que des de l’Ajuntament es continuarà donant suport a la denominada economia taronja, perquè "és un focus directe i indirecte de riquesa per a l'economia local, ja que fomenta l'ocupació de professionals de l’illa”. Palma Film Office, que depèn de PalmaActiva, és un servei públic municipal que té l'objectiu de facilitar el desenvolupament local de la indústria audiovisual i agilitar la feina de les produccions que tinguin com a escenari la ciutat de Palma.

stats