Cultura 31/07/2019

Pablo Hasél, Roba Estesa i Tremenda Jauría, caps de cartell del festival Música Urbana Reivindicativa

L'esdeveniment tindrà lloc el proper 12 d'octubre a Felanitx i inclourà la participació 'sorpresa' del raper Valtonyc

Alba Tarragó
2 min
Valtonyc, Pablo Hasel i Elgio a Sabadell

PalmaLa primera edició del festival de Música Urbana Reivindicativa (MUR) tindrà lloc el proper 12 d'octubre al Parc Municipal de Felanitx. L'esdeveniment inclourà les actuacions d'artistes com Pablo Hasél, Roba Estesa o Tremenda Jauría, tots amb un mateix comú denominador: la denúncia social. A més, l'organització ha promès la participació "sorpresa" del raper Valtonyc, que actualment està exiliat.

La llibertat d'expressió, la defensa de la llengua catalana i el feminisme són els eixos vertebradors d'aquest festival, nascut arran dels actes 'El teu exili, la nostra lluita', que es varen dur a terme l'estiu passat en suport de Valtonyc. L'organització vol "recordar les situacions de repressió que continuen patint alguns artistes" i lluitar perquè el cas del raper mallorquí "no quedi en l'oblit".

Cartell del MUR

Mentre que els concerts que es varen fer l'any passat amb aquest mateix objectiu varen ser totalment solidaris, enguany els artistes actuaran de manera remunerada i la quantitat restant es destinarà a entitats com Open Arms o els Amics del Poble Sahrauí. A més, una part dels beneficis serà per a la família del cantant, perquè pugui continuar visitant-lo a l'exili.

Reivindicació feminista i en favor de la llengua sobre l'escenari

"Els problemes no s'han solucionat: Pablo Hasél està a punt d'entrar a la presó i el raper eivissenc Siker ha rebut una condemna d'un any de treballs comunitaris", denuncien des de l'organització del MUR. "Continuam patint agressions masclistes i contra la nostra llengua cada dia i per això hem de continuar damunt els escenaris i al carrer fent activisme", afegeixen.

La reivindicació feminista la posa la quantitat de dones artistes que hi participen: "Si normalment als festivals els grups femenins representen un de cada quatre, en el cas del MUR la majoria dels grups són de dones o mixtos", asseguren.

La decisió de fer el festival a Felanitx respon a la voluntat de "descentralitzar de Palma l'activitat cultural i aprofitar els espais públics de Mallorca". La intenció és que el MUR tingui continuïtat i l'organització ja està tancant les dates i la localitzacions del festival de la propera edició.

Pupil·les: feminisme combatiu a ritme de rap

Les entrades sortiran a la venda per un preu de 20 euros aquest diumenge 4 d'agost a migdia a través de la seva pàgina web. A partir de les primeres 1.000 entrades, un euro de cada compra anirà a una causa benèfica diferent. L'organització no descarta esgotar les 8.000 entrades disponibles, atès que aquesta va ser aproximadament la xifra d'abonaments venuts pels concerts que es feren per aquesta mateixa causa l'any passat al Palma Arena.

En total, 28 artistes passaran pels dos escenaris del recinte, al qual s'haurà d'accedir amb una polsera. Les actuacions se succeiran d'una en una, sense simultaneïtat. Pupil·les, Joan Miquel Oliver, El Diluvi o Sewrad són alguns dels noms que hi ressonen amb més força. En la programació també destaquen Homes Llúdriga, Lil Russia, Sweet Poo Smell i Siker, entre d'altres.

stats