La 33a Temporada d'Òpera i Ballet del Teatre Principal aposta per les produccions pròpies

La programació oferirà quatre òperes, un recital i un ballet, seguint amb la intenció de divulgar el patrimoni musical de Mallorca

La 33a Temporada d'Òpera i Ballet del Teatre Principal proposa quatre òperes, un recital i un ballet. Entre el 6 de març i el 16 de juny del 2019 la programació inclourà les noves produccions de 'Don Giovanni' de Wolfgang Amadeus Mozart i 'L'elisir d'amore', de Gaetano Donizetti, i es completarà amb 'Madama Butterfly' i 'Los Elementos' del compositor mallorquí Antoni Lliteres, el recital simfònic de Gregory Kunde i el ballet 'El Quijote' amb la Compañía Nacional de Danza. Les entrades es posaran a la venda a partir de principis d'agost.

La nova temporada ha estat presentada aquest dimarts a migdia pel vicepresident i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i el director del Teatre Principal, Carlos Forteza. Miralles ha destacat que es tracta d'una temporada "que aposta per les produccions pròpies a més de continuar amb el compromís del Principal de divulgar el patrimoni musical de la nostra illa". A l'obra d'Antoni Parera Fons 'María Moliner' i a la de Pere Miquel Marquès 'El reloj de Lucerna' els seguirà l'any que ve un altre nom rellevant del compositor artanenc Antoni Lliteres, 'Los Elementos'.

L'òpera barroca de Lliteres es vol posar en valor, ja que per exemple l'any passat es va estrenar al New York City Opera, i la representació es reforçarà amb activitats didàctiques i material accessible per apropar l'obra de l'artanenc als estudiants. El director, Carlos Forteza, ha posat l'èmfasi també en la quantitat del "talent local, que assumirà tasques de direcció d'escena i direcció musical a part de primeres veus".

A les jornades de dansa per a professional s'hi suma un nou programa d'inclusió social, per donar eines dins de les propostes escèniques per a persones amb discapacitat, perquè col·lectius en risc d'exclusió formin part de manera natural dels espectacles escènics.

El 22 setembre Maria Arnal i Marcel Bagés oferiran un concert amb el seu estil personal d'experimentació post folk, tancant la seva gira estatal. Durant tota la darrera setmana de setembre, en el marc de la Fira B, es representaran les produccions de gran format del programa.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF