Fotografia
Cultura 23/05/2023

Nova edició del certamen MARE: la mar de les Balears vista des d'una càmera de fotos

L'objectiu principal és donar a conèixer la vida i els paisatges submarins que envolten l'Arxipèlag i promoure'n la conservació

ARA Balears
1 min
“Algues que viuen entre dos mons" mostra el retrat de Cystoseira, l'alga símbol de les aigües netes.

PalmaL'organització del Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear (MARE) ha anunciat aquest dimarts la IV edició del certamen de fotografia, que té com a objectiu principal donar a conèixer "la vida i els paisatges submarins que envolten l'Arxipèlag i promoure'n la conservació". A través d'un comunicat, han informat que les bases del concurs ja es poden consultar a la seva web.

En aquest sentit, han detallat que l'edició d'enguany se centra principalment en tres valors: la bellesa i riquesa de la mar balear, la necessitat de reconnectar als residents a l'Arxipèlag amb la natura submarina i la urgència de promoure accions de conservació i recuperació del medi marí i litoral. A més, han detallat que el període per presentar fotografies s'obrirà l'1 d'agost i tots els interessats a participar-hi tindran fins al 15 de setembre per presentar els seus retrats.

Cada participant podrà presentar fins a 20 imatges relacionades amb el concurs i les seves bases i cada fotografia haurà d'anar acompanyada d'un missatge relacionat amb la conservació del medi ambient marí.

Per a la IV edició hi haurà tres categories diferents: Juvenil (menors de 16 anys), Amateur (gent que no es dedica ni té una gran relació amb la fotografia) i Expert. A més, han obert una categoria extraordinària (MARE Popularis), en la qual el guanyador serà seleccionat pel públic amb una votació en línia. En total es duran a terme 24 premis diferents englobats dins les quatre categories i l'organització té un pressupost de 10.000 euros destinats a aquests premis. En el comunicat, han detallat també que enguany el jurat lliurarà sis mencions d'honor dividides en dues temàtiques:`àrees marines protegides i elasmobranquis (taurons i rajades).

stats