HI VÉNS O HI VAS?
Cultura 21/05/2016

Nou, urbà... Rata Corner, més del que sembla

Hi ha espais que fan que et demanis què hi passa a dins. A la Gerreria de Palma hi trobam llibres, música, il·lustracions... I això no és tot

Cristina Ros
2 min
Nou, urbà...   Rata Corner, més del que sembla

Només passa a les grans ciutats: Londres, Berlín, Nova York... Gairebé mai ho trobarem a un poble. A vegades ho descobreixes al fons d’un pati al qual has accedit per curiositat. Altres vegades, a un dels pisos (d’escala sempre estreta) d’un edifici d’aquests que tenen usos multidisciplinaris, botigues estranyes i creatives, estudis d’artistes, tallers, petites sales d’exposicions, magatzems en què s’acumulen objectes vintage... I a pics ho tens a peu de carrer, millor dit, de carreró per on t’has perdut en fugir de les aglomeracions de les avingudes comercials que són idèntiques arreu del món.

Aquests locals que venen quatre coses (és un dir) i saps o intueixes que ofereixen molt més, a mi m’atreuen. No sé si us passa.

A Palma ara en tenim un exemple. És nou, va obrir el passat 8 d’abril, fa un mes i busques. Es diu Rata Corner. Ha nascut de la mà del músic Edy Pons i de Miquel Ferrer (Sr. Ferrer i idees creatives a voler), això és, un projecte de Rata (www.ratacultura.com: comunicació, gestió cultural, edicions). A un cap de cantó de la Gerreria, llibres seleccionats preferentment d’editorials independents, llibretes i postals editades per ells mateixos, una bona tria de discs de vinil, un espai per a l’exposició d’obres d’il·lustradors creatius i quasi sempre joves (ahir inauguraren mostra d’originals de Flavia Gargiulo), una barra per a una copa tranquil·la o un cafè, els llibres de Rata Editors que estan per venir (d’aquí a no res treuran el primer, d’Aina Zuazaga La Reina dels embulls, per als més petits) i, sense estar a la vista, contacontes, trobades culturals, lectures, petits concerts... Rata Corner té aquesta cosa que m’agrada del petit comerç, singular i viu, més enllà del que veus.

CARRER DELS HOSTALS, 17. PALMA

stats