Cultura 02/02/2021

Els nominats als Goya veuran la gala des de casa

Els únics assistents presencials a la cerimònia seran els presentadors i els encarregats d'anunciar els premiats

2 min
Antonio Banderas i María Casado en la presentació dels premis Goya.

BarcelonaEls Goya del 2021 es reinventen per garantir la seguretat dels assistents. L'Acadèmia del Cinema Espanyol ja havia anunciat que no hi hauria públic a la gala d'aquesta edició, només els presentadors, els encarregats d'anunciar els premis i els nominats. Però aquest dilluns s'ha decidit que a la cerimònia, que tindrà lloc el 6 de març al Teatre Soho CaixaBank de Màlaga, no hi seran tampoc els artistes i tècnics nominats, que hauran de seguir la gala telemàticament des de casa seva.

La decisió adoptada per la junta de l'Acadèmia espanyola aquest dimarts mateix respon a la voluntat de garantir la seguretat de tots els convidats a la gala, que serà igualment concebuda i retransmesa com un espectacle televisiu. "Estem treballant amb tots els mitjans tècnics perquè tots els nominats hi siguin en directe i puguem veure la seva imatge en el moment en què revelem els guanyadors de cada categria i que tinguin l'oportunitat d'agrair i celebrar el premi en directe", ha explicat el president de l'Acadèmia, Mariano Barroso.

La cerimònia la presentaran Antonio Banderas i María Casado i comptarà amb actuacions televisives de la malaguenya Vanesa Martín i Aitana. A part dels artistes que hi actuin, la gala comptarà també amb el grup de persones encarregats d'anunciar els guanyadors de cada categoria, que segons Banderas són un nombre de persones "més fàcil de portar" que els nominats. Presentadors, artistes i lliuradors de premis protagonitzaran una catifa vermella que serà, segons Banderas, "molt mesurada i curta" i tots els convidats s'hauran de fer proves PCR abans de l'acte.

L'Acadèmia també abandona el pla inicial de fer una connexió en directe amb el Palau de las Arts de València per lliurar-hi dos premis i commemorar així l'any Berlanga. En qualsevol cas, els Goya inclouran un homenatge al director de Bienvenido, Mister Marshall. Serà també una gala "curta, sòbria i elegant", afirma Casado, que retrà homenatge a la gent del cinema i amb les víctimes del covid molt presents. Banderas s'encarregarà del monòleg inicial, que "tindrà una relació sorprenent amb el lloc on se celebra la cerimònia".

Els Gaudí resisteixen

Mentre l'Acadèmia espanyola opta per extremar la prudència amb un disseny profilàctic de la gala, l'Acadèmia del Cinema Català manté els plans per celebrar els premis Gaudí amb la presència de nominats i públic en una gala que tindrà lloc dues setmanes després dels Goya, el diumenge 21 de març, a l'Auditori del Fòrum de Barcelona. Segons fonts de l'Acadèmia, l'equip dels Gaudí segueix treballant amb la idea de fer una gala presencial, però amb l'aforament reduït per complir les restriccions decretades pel Govern. La que serà l'última gala de la presidència d'Isona Passola serà un homenatge a les sales de cinema i serà produïda per El Terrat i dirigida per Enric Cambray, que ja va ser el codirector de les últimes dues gales dels Goya. Els responsables, esclar, no són aliens a la incertesa de la situació sanitària i seguiran coordinant-se amb el Procicat durant les setmanes vinents "per aplicar les mesures necessàries que garanteixin la seguretat dels assistents". Els Gaudí no tiren la tovallola i lluitaran per fer una ceremònia presencial, però l'espasa de la pandèmia penja damunt els premis del cinema català.

stats