Agenda cultural
Cultura 06/08/2021

Una nit màgica a Santanyí amb Maria Mazzotta, la principal proposta de l'agenda cultural

4 min
Maria Mazzotta.

Maria Mazzotta

Amoreamaro’

Nit màgica a Santanyí. La poderosa veu de Maria Mazzotta omplirà tots els racons del municipi. Serà dins el programa La Lluna en Vers de la Fundació Mallorca Literària, que ha apostat per dur a Mallorca una de les veus més apreciades del panorama musical europeu. Amb l’acordió de Bruno Galeano presentarà Amoreamaro, una reflexió intensa i apassionada, des del punt de vista femení, sobre les diferents cares de l’amor. La cantant arrisca amb diferents registres i fa de les cançons eines de consol, un canal per a l’alegria i per al dolor. El repertori va de petites cançons a temes tradicionals revisitats, passant per dues obres inèdites cantades en el dialecte de la zona salentina: Nu me lassare, una balada dolorosa dedicada a l’amor; i la cançó principal, Amoreamaro, a l’estil de la música pizzica, que també és un ball de tarantel·la.

Pati del Teatre de Santanyí. Dissabte, 7 d’agost, a les 21 h. Entrades: 10€ / 12 € (8 € residents a Santanyí).

TEATRE

‘Guaret’

Col·lectiu Banana-Ros

Guaret, del col·lectiu Banana-Ros, és una obra de teatre inspirada, en primera instància, en la poesia de Damià Huguet, amb la qual l’actor Pedro Mas es va obsessionar fa uns anys. La peça té tocs de documental, està escrita per Joana Castell i dirigida per José Martret. Es va estrenar l’any 2019 a Campos i va guanyar el premi Ciutat de Palma d’arts escèniques en la darrera edició dels guardons. Inclou la participació del fill del poeta Biel Huguet, a qui Mas i Castell li varen fer una entrevista que es projecta en escena. Guaret és, també, l’homenatge que Mas fa al seu pare –que va morir l’any 2014– i una eina per difondre la poesia d’Huguet.

Finca Galatzó (carretera del Capdellà a Galilea, km 2.2). Dissabte, 7 d’agost, a les 21 hores. 6 euros.

‘Assetjament d’Alcúdia’

Via Fora

El municipi alcudienc celebra enguany –els dies 5, 12 i 19 d’agost– el seu Via Fora més especial, inspirat en alguns dels moments claus de la Germania que fa 500 anys va ocórrer al poble. Aquest dijous vinent es representarà l’assetjament d’Alcúdia de dia primer de setempre de 1522. Se’n faran dues sessions, que duren prop de 35 minuts cada una.

Conjunt etnològic Santa Anna. Dijous, 12 d’agost, a les 21 h i les 22 hores. Entrada gratuïta. Reserva exclusiva a les taquilles de l’Auditori d’Alcúdia.

Ruta teatral

Tast d’Arts Escèniques

Tres espais, tres obres i tres autors. Així serà la nit de microteatre que s’ha plantejat en el marc de la sisena edició del Tast d’Arts Escèniques de Sóller. Les tres peces que es podran veure són Paradís Padrina Definitiu, de Mariona Hauf i Joan Cassanyes; Jo no conec a ningú que miri porno, de Jimena Márquez;_i Papallones, de Sílvia Arbona i Camí Moyà.

Pati de les Escolàpies (carrer del Bisbe Mateu Colom, 12. Sóller). Divendres, 13 d’agost, a les 21 hores. 12 euros.

MÚSICA

Vermut i glosa

Tast d’Arts Escèniques

Qui diu que només s’ha de glosar devora un fogueró? L’art d’improvisar versos rimats també es pot fer amb un vermut a la mà. Els Glosadors de Mallorca seran a Sóller fent un combat de glosa en què també hi estan convidats a participar tots els que s’hi animin. La proposta forma part del programa de la sisena edició del Tast d’Arts Escèniques de Sóller.

Centre Cultural Can Dulce (Gran Via, 15. Sóller). Dissabte, 7 d’agost, a les 12 hores. Gratuït.

Ortiga

Tast d’Arts Escèniques

Xavier Fortesa, Miquel Frau i Nico Amengual són Ortiga, un grup de folk que neix de la voluntat d’experimentar i fer festa amb la gent que l’escolta de la mà de la música celta. Qui n’hagi escoltat alguna vegada sap que és impossible no remenar el cos quan sona. Amb la covid, la gent no està convidada a ballar, però d’asseguts també es pot gaudir d’aquesta música.

Pati de les Escolàpies (carrer del Bisbe Mateu Colom, 12. Sóller). Dissabte, 7 d’agost, a les 21 hores. 10 euros.

‘Rodrigo Laviña’

Jazz

Rodrigo Laviña aterra a Menorca molt ben acompanyat. Sis músics de renom provinents del panorama jazzístic català i de la música moderna pujaran amb ell a la terrassa de concerts més coneguda de Maó, la d’Es Claustre, per tal d’oferir un concert de ritmes i de textures diversos que no deixarà ningú indiferent.

Es Claustre (pati del Claustre del Carme, 5. Maó). Dissabte, 7 d’agost, a les 21 hores. 10 euros.

Reïna

Hortella Fest 2021

Saben bé els melòmans del Pla de Mallorca que els dijous hi ha cita al restaurant rural Hortella d’en Cotanet. Un dels grups revelació d’aquest any, Reïna, guanyadors del darrer Sona9, seran els encarregats de posar ambient a la nova terrassa del restuarant aquest dijous vinent. La banda oferirà en directe els seus temes ja publicats, i qui sap si també tocaran alguna de les cançons que formaran part del seu pròxim disc, que veurà la llum ben aviat. El discjòquei Conejomanso serà l’encarregat de tancar la festa.

Restaurant Hortella d’en Cotanet (Ctra. de Palma - Manacor, sortida 34. Camí d’Hortella Vell. Sant Joan). Dijous, 12 d’agost, a les 22 hores.

ALTRES 

‘De la mar’

Enric Servera

De la mar és la darrera exposició de l’artista multidisciplinari menorquí Enric Servera. Escenaris i paisatges submarins plasmats a través de diferents tècniques pictòriques conflueixen en una mostra plena de colors blaus.

Sala Municipal d’Exposicions el Roser (carrer del Roser, 11. Ciutadella). Fins dia 11 de setembre. De dilluns a dissabte:_10.30 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 h.

stats