LITERATURA
Cultura 10/03/2017

Narrativa de risc a ‘Sangassa’: sis autors versen sobre la sang

El llibre és l’aposta d’Adia Edicions per a aquest Sant Jordi

Margalida Mateu
2 min
Pau Vadell és l’editor de Sangassa, la nova reflexió sobre la sang de sis autors en plenitud. La portada del llibre és d’Albert Pinya.

PalmaPreparau-vos. Quan a Mallorca deim que hi ha una ‘sangassa’, és per excés, excés de sang corrompuda. Així es titula la novetat editorial per Sant Jordi d’Aida Edicions.

Són sis narracions de sis autors joves i pioners en la literatura actual: Núria Cadenes (Barcelona, 1970), Anna Carreras (Barcelona, 1977), Carles el Saure (Palma, 1974), Joan Jordi Miralles (Osca, 1977), Lucia Pietrelli (Candelara, 1984) i Jaume C. Pons Alorda (Caimari, 1984).

L’editor Pau Vadell tan sols va fer dos encàrrecs a aquests autors elegits: “Que escrivissin sobre la sang i aquesta sang no fos vessada per cap arma de foc. I cadascun ha tirat cap a una banda molt seva, amb total llibertat. Les narracions són tan diverses com els seus autors: n’hi ha que parlen d’una al·lota a qui van molt malament les coses i acaba xerrant de l’any de la menstruació; un altre versa sobre un infant que sembla molt bon al·lotet però acaba matant els seus pares... Com veis, m’agrada la part tètrica de la literatura”, assenyala l’editor, satisfet d’aquesta nova publicació.

Sangassa és, doncs, l’aposta de narrativa d’Adia Edicions per a aquest Sant Jordi que s’acosta. És un volum de sis contes confeccionats expressament per a l’ocasió. “Són escriptors excepcionals, en la plenitud de les seves carreres i amb els somnis i les il·lusions encara intactes. De València a Mallorca passant pel cor de Catalunya i arreplegant les millors venes d’Itàlia. Premiats, exigents, contundents, just els caldria escriure conjuntament un guió cinematogràfic perquè s’esdevingués l’apocalipsi”, emfatitza.

Els rius vermells flueixen d’un conte a l’altre a través de sis maneres diferents de narrar el secret de les venes i la seva manera impúdica de mostrar-se i vessar. Hi ha desamors, abusos, històries de present i passat, i infàncies difícils.

Dilluns, dia 13, estarà disponible a les llibreries de Mallorca i el 20, al Principat. La presentació a Palma serà el 29 de març amb convit de frit de sang per als assistents.

stats